петък, 28 юли 2017 г.

Смути сладолед с Tefal Mastermix


Приятните изненади винаги са прекрасен повод да почерпиш, качествените уреди са стимул да го направиш с лекота, а финалът е удоволствието да споделиш нещо вкусно с приятели.
Лято е и безспорно фаворитът за тази цел е сладоледът във всичките му варианти. Любимите ни домашни сладоледи са приготвени на база смути, т.е. пасирани плодове, различни аромати, мляко, сметана и т.н.
Благодаря на "Тефал", за прекрасният подарък "Tefal Mastermix 1400 W", както и за възможността да осъществим една чудесна колаборация заедно, благодарение на която се докоснах до магията на TEFAL ACTIFRY , Тиган TEFAL TALENT PRO FRYPAN 26CM и установихме, че едно дете чудесно би се справило да приготви обяд или вечеря за семейството си, без рисковани дейности в кухнята.
Първите рецепти, които изпълних с блендера бяха естествено смутита. Идеи в блога си имам достатъчно, за това преминавам директно към новата, която всъщност е един свеж и много вкусен сладолед.
Хубавото на тази рецепта е, че сладоледът приготвен по този начин няма нужда от разбъркване по време на замразяването. Всякакви формички и кутии за фризер могат да се използват. Количествата, които ще дам са базови и дозата може да бъде увеличавана, като се спазва съотношението.

Смути сладоледПродукти:
2 банана
100 мл кокосова сметана( или течна сладкарска)
за кафяв сладолед + 2 ч.л. брашно от рожков(или какао)Приготвяне:
Бананите се нарязват на парчета и всички продукти се поставят в блендера, миксират се до желаната консистенция и течността се изсипва в подходяща за фризер кутия или формички за сладолед. Прибира се във фризер докато замръзне, нужни са около 2- 3 часа. Сладоледът се поднася с плодове, ядки, бисквити и т.н.


1 коментар:

  1. Кате,
    чудесен сладолед се е получил.Ще го изпробвам още тази седмица.Уредите на ТЕФАЛ са прекрасни.Всичко, което имам с тази марка е с чудесно качество и ми служи дълго време.Даже съм запланувала да закупя още няколко интересни неща за кухнята.
    Весело и слънчево лято !

    ОтговорИзтриване