Страници

Смути сладолед


Лято е и безспорно фаворитът за тази цел е сладоледът във всичките му варианти. Любимите ни домашни сладоледи са приготвени на база смути, т.е. пасирани плодове, различни аромати, мляко, сметана и т.н.
Хубавото на тази рецепта е, че сладоледът приготвен по този начин няма нужда от разбъркване по време на замразяването. Всякакви формички и кутии за фризер могат да се използват. Количествата, които ще дам са базови и дозата може да бъде увеличавана, като се спазва съотношението.





Смути сладолед



Продукти:
2 банана
100 мл кокосова сметана( или течна сладкарска)
за кафяв сладолед + 2 ч.л. брашно от рожков(или какао)



Приготвяне:
Бананите се нарязват на парчета и всички продукти се поставят в блендера, миксират се до желаната консистенция и течността се изсипва в подходяща за фризер кутия или формички за сладолед. Прибира се във фризер докато замръзне, нужни са около 2- 3 часа. Сладоледът се поднася с плодове, ядки, бисквити и т.н.






1 коментар:

  1. Кате,
    чудесен сладолед се е получил.Ще го изпробвам още тази седмица.Уредите на ТЕФАЛ са прекрасни.Всичко, което имам с тази марка е с чудесно качество и ми служи дълго време.Даже съм запланувала да закупя още няколко интересни неща за кухнята.
    Весело и слънчево лято !

    ОтговорИзтриване