Страници
Къпинов чийзкейк
Продукти:
250 гр бисквити
150 гр краве масло
400 гр извара или крема сирене
300 мл течна сладкарска сметана
4 с.л. пудра захар
1 чаша къпини
3 ч.л. желатин
Приготвяне:
Бисквитите се натрошават на парчета, поставят се в чопър и се смилат на трохи.
Добавя се кравето масло, нарязано на малки кубчета и отново се смила. Получават се маслени трохи, които като се стиснат остават оформени и не се разпадат. Сместа се изсипва в избраната форма за торта, притиска се към дъното и се прибира в хладилник.
Сметаната, пудрата захар и изварата(крема сиренето) се разбиват с миксер или телена бъркалка. В зависимост от гъстотата на изварата може да се наложи добавяне на още сметана. Миксира се до хомогеност. Кремът се разделя на две части.
1 ч.л. желатин се разтваря в малка купа с 1-2 с.л. студена вода, разбърква се и се оставя да набъбне. След това се разтопява, без да завира или на водна баня или в микровълнова. Изсипва се в едната част крем, разбърква се добре и се нанася равномерно върху бисквитената основа. Прибира се в хладилник. Останалият крем също се прибира в хладилник, докато се подготвят къпините и първата част на сладкиша стегне.
Къпините се измиват и се поставят в купа с 2-3 с.л. вода. Може да се сварят за няколко минути на котлон, докато омекнат леко и пуснат сок. Може да се използва и микровълнова. Оставят се да се охладят. Претриват се през цедка и сокът се добавя към отделеният крем, разбърква се добре.
Останалите 2 ч.л. желатин се разтварят в малка купа с 3-4 с.л. студена вода, разбърква се и се оставя да набъбне. След това се разтопява, без да завира или на водна баня или в микровълнова. Изсипва се в крема, разбърква се добре и се нанася равномерно върху белият слой на сладкиша, заглажда се. Прибира се в хладилник докато стегне, за поне 2 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Разкошен чийзкейк.Много красив, много вкусен с къпините, които са чудесни и много ароматични.
ОтговорИзтриванеПоздрави Кате !