Страници
Бейби патладжани с куркума
Рецептата е вариант на тази.
Продукти:
1/2 кг бейби патладжани( относително количество)
3-4 скилидки чесън
1 тънък резен ситно нарязана прясна куркума
2 с.л. соев сос
1 с.л. оцет
1/2 с.л. захар
сол
сусам
3-4 с.л. зехтин, за пържене
Приготвяне:
Патладжаните се измиват, подсушават и разрязват на две. Посоляват се и се оставят за десетина минути да се отцеди горчивият сок.
В уок тиган, на средна степен на котлона се загрява зехтина и в него се запичат патладжаните, като се обръщат няколко пъти. Като омекнат и се зачервят към тях се добавя ситно нарязаният чесън, готви се още 2-3 минути и се добавят останалите съставки. Патладжаните се оставят за още 2-3 минути на котлона, като се разбъркват, за да се овкусят добре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванечудесни бейби патладжанчета.Ще пробвам рецептата, чудесно есенно предложение - лесно и много вкусно и красиво.
Поздрави !