Рецептата е разновидност на пърженият в брашно патладжан. Няма някакви особености при приготвянето, но ако някой все още не е опитал по този начин, може да пробва:). Прилагала съм метода и на тиквички.
На мен ми допада и в двата варианта.
Продукти:
- 1 бр. Патладжан
- 1 яйце
- 1 ч.ч. брашно
- сол
Приготвяне:
Патладжанът се измива и нарязва на филийки. Посолява се леко и се оставя да се отцеди горчивият сок.
В купа се разбива яйцето, а в друга се изсипва брашното.
*Може да се използва смес от царевично и бяло брашно.
Филийките патладжан се потапят първо в брашно, след това в яйце и отново в брашно и се пържат в тиган с гореща мазнина. Изваждат се върху хартия, да се отцедят.
На една вълна сме били с теб, Кате, макар аз малко по-различно да панирам патладжана, но все е вкусен.
ОтговорИзтриванеСкромно, но красиво и много вкусно! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеМного бързо и много лесно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !