Продукти:
свински джолан с кожа
свински джолан с кожа
сол
черен пипер
подправки по избор (характерни са ким и чесън)
Приготвяне:
Кожата на джолана се нарязва с много остър нож, на ромбоиди, или на ивици.
В подходяща тенджера на котлон се налива вода, добавя се малко сол и когато заври в нея се пуска джолана за 3 минути.
Изважда се, отцежда се, охлажда се и се подсушава с домакинска хартия или кърпа. Обтрива се със сол и черен пипер и по желание другите подправки.
Джоланът се завива много добре в алуминиево фолио и се поставя в тава. Пече се 3-4 часа на 150 градуса, до готовност. Фолиото се отстранява, като сосът, който се е отделил се запазва. Джоланът се поставя в суха тава или върху решетка, под която е поставена тава, фурната се усилва на 220 градуса и джоланът се запича до хрупкава кожа, което отнема около 20 минути, като се внимава, да не прегори.
В подходяща тенджера на котлон се налива вода, добавя се малко сол и когато заври в нея се пуска джолана за 3 минути.
Изважда се, отцежда се, охлажда се и се подсушава с домакинска хартия или кърпа. Обтрива се със сол и черен пипер и по желание другите подправки.
Джоланът се завива много добре в алуминиево фолио и се поставя в тава. Пече се 3-4 часа на 150 градуса, до готовност. Фолиото се отстранява, като сосът, който се е отделил се запазва. Джоланът се поставя в суха тава или върху решетка, под която е поставена тава, фурната се усилва на 220 градуса и джоланът се запича до хрупкава кожа, което отнема около 20 минути, като се внимава, да не прегори.
Гарнитури:
сос грейви( бърза рецепта) - 2 с.л. брашно се запичат в 20 гр масло в малък тиган. Към тях се добавя прецеден 200 мл силен бульон от кости. Добавя се сосът, който се е отделил в алуминиевото фолио. Грейви сосът се вари за около 5 минути, до желаната гъстота.
златни картофки( рецепта)
моркови и прелени лукчета, запечени само в масло до карамелизиране.
Разкошен джолан, Кате! Разкошна кожичка! А шишчето отгоре е много сладко! Благодаря, че сподели тайната! Целувки!
ОтговорИзтриванеВкъщи много обичаме джолан и непременно ще го направя по твоята рецепта, Кате!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделените тайни за сочен с хрупкава кожа джолан!
Поздрави, момиче мило! <3
О, разкошен е с тази коричка! Много обичам печен свински джолан :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изкушение, Кате! Много обичам точно такъв джолан с кожа!
ОтговорИзтриване