Рецептата е от Здравчето( Черпак с мерак). Здравче, благодаря!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAHEXDjqq-hL3xqzhFkcxZMZR5jFPCsRWusatSGilJR3t4X0ObeWJAQO39cTaLGao8M3tmvjbWGVXC5Wa-lrMxBtzjNE9lqz_eLoWbMXbyR7FBPm0EEWd2WE7xe5wGvR6nbqNT6xpd2Lo/s0/dzolani+zdravcheto.jpg)
Обезкостени свински джолани със зеленчуци в гювеч
Продукти:3-4 обезкостени предни свински джолана
3-4 картофа
3-4 моркова
2-3 стръка праз лук, бялата част
100 гр масло
червен пипер
сол
универслана подправка( използвам натурална вегета)
1/2 кенче бира
100 мл вода
50 мл олио
Начин на приготвяне:
Парчетата джолани се обтриват много добре с червеният пипер и солта.
Зеленчуците се нарязват на едро и се овкусяват със сол и подправката.
Олиото се изиспва в гювеча.
Зеленчуците се изсипват в гювеча, между тях се подреждат парчетата месо и внимателно отстрани се наливат бирата и водата. Отгоре се разпределя маслото, нарязано на кубчета.
Съдът се затваря с капак и се пече в предварително загрята фурна на 200 грдуса за 30 минути, след което се намалява на 170 градуса и се пече още за 2-3 часа( до готовност).
*Рецептата може да се изпълни в йена, тава с алуминиево фолио или друг съд с капак.
Едно от любимите ми меса е точно джолана.С бира не съм ги приготвяла досега, но ще пробвам следващият път.
ОтговорИзтриванеЛюбовта ми към джолана се зароди в Банско преди повече от седем години и все още е така силна.
Поздрави!