сряда, 21 август 2013 г.

Профитероли с шоколадов крем


Десерта от гостуването ми при Лети.
Класически профитероли, покрити с шоколадов крем Оле на Др. Йоткер.

Продукти:
2 яйца
1/2 ч. ч. вода
1/4 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. брашно


В тенджера смесете водата и олиото. Сложете на котлон.
Когато течността заври прибавете брашното наведнъж, бъркайте докато сместа започне да се отлепва от дъното и стените на тенджерата. Отстранете от котлона.
Оставете за около 5 минути да се охлади и добавете едно по едно яйцата към сместа като след добавянето на всяко яйце разбърквате, докато се поеме.
Оформете профитероли с помощта на две лъжици върху хартия за печене.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути, или до златисто оцветяване.
Отворете леко вратата на фурната и оставете така за 5 мин., за да не спадне обема.
Извадете профитролите и ги оставете да изстинат.
Цепнете ги леко и напънете с крем. Подредете ги в тавичка или поднос и ги покрийте с крем.

Крем:
2 пакетчета Крем Оле Др Йоткер шоколад
800 мл прясно мляко

Направете крема според указанията на опаковката.



1 коментар:

  1. Неустоимо, вкусно и красиво! Залепнах за екрана по това време на вечерта... Понякога си безмилостна към нас, хихи. Шегичка. ;)

    ОтговорИзтриване