Следващата рецепта, по която сготвих боб Мунг е рецепта, като за Класическа леща, с малки отклонения в подправките, тъй като в предишното ястие ни допаднаха.
Получи се много вкусно и дори децата казаха, че много им наподобява вкусът на лещата.
Продукти:
1 ч.ч. боб Мунг
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 корен пащърнак
1 морков
1 червена чушка
1 резен обелен настърган джинджифил
2 с.л. кетчуп
щипка Куркума
1-2 ч.л. Мадраско къри
1 ч.л. кимион
1 дафинов лист
сол
50 мл зехтин
1 ч.ч. боб Мунг
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 корен пащърнак
1 морков
1 червена чушка
1 резен обелен настърган джинджифил
2 с.л. кетчуп
щипка Куркума
1-2 ч.л. Мадраско къри
1 ч.л. кимион
1 дафинов лист
сол
50 мл зехтин
Измийте боба и го поставете в купа, залейте го с вода (водата да е повече от нивото на боба) и го оставете да престои няколко часа, аз го оставих една нощ.
Отцедете го, измийте го и отново отцедете добре.
Измийте зеленчуците, моркова и пащърнака обелете с белачка за зеленчуци.
Нарежете всички зеленчуци на кубчета.
Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязаните зеленчуци (без боба) и настърганият джинджифил. Добавете около 50 мл вода и поставете капак.
Оставете да се задушават на среден огън до омекване на зеленчуците.
Добавете кетчупа, разбъркайте, добавете сухите подправки и солта, разбъркайте, добавете боба, отново разбъркайте и налейте около 3 ч.ч. вода.
Поставете капак и оставете да се вари на затворен капак, на среден огън, до готовност. При мен се свари много бързо – за около 30 минути. Към края на варенето отстранете капака и варете десетина минути.
Кате, много интересно изглежда този боб, до момента не съм го срещала никъде, но ми звучи доста апетитно. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва рецептата, Кате! Чудесен избор на подправки!
ОтговорИзтриванеОбичам боб във всякакви варианти, но точно такъв не съм опитвала. Изглежда чудесно, Кате!
ОтговорИзтриванеВкусът наистина се доближава до този на лещата, отколкото на боба. И ние у дома го предпочитаме с индийски подправки!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки, Кате!
Нещо ново и вкусно.И красиви снимки....
ОтговорИзтриванеНаправо ме разби и с рецепта, и с вкусове, и със снимки! Онемях направо... Браво, Кате! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеИ аз не съм го срещала този боб, освен негови кълнове в замразените миксове. Много симпатичен изглежда, Кате, а и яхнийката си я бива! С толкова подправки и вкусове, направо омагьосва сигурно сетивата :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер! Поздрави!
Кате, чудесна манджичка, а сервизчето ти... Очите ми останаха в него. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Вкусна бобена яхния и поднесена в чуден сервиз!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
уауу, страхотни снимки, Кате!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва този боб така сготвен (моя е бял с черното оче) и ще си отмъкна купичка :) виждам никой още не е поискал, само ахкат дамите :)
Лека нощ, бонбон!
Кате,изобщо не ми е попадал такъв боб,ама и да си призная,изобщо не готвя боб,че моите заедно с лещата много,много не ги тачат,а аз обичам.Супер ароматно си го приготвила,все любими подправки,а сета,в който си сервирала ми обира овациите,жесток е!Прегръдка и хубав ден!
ОтговорИзтриванеTolle Bilder für einen leckeren Bohneneintopf.Gefällt mir gut.
ОтговорИзтриванеLG
Martina
Гледах го днес тоя Мунг, ма после се отказах. Другият път ще настоявам повече да ме придружи;) Изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеСтавам все по-любопитна, че не съм готвила Мунг (само кълнове, но те не се броят). Много апетитно ми звучи, Кате и представянето много ми хареса! Купя ли от този боб ще намина отново, да внимавам в рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки, Бонбон!
И мен все по-активно интригуваш с този боб Мунг. Не съм виждала май, по-скоро не съм се заглеждала. Определено ще го сложа в списъка, за да го опитам! Благодаря ти, Кате, за хубавите предложения с него :)
ОтговорИзтриванеПоздрави за прекрасната рецепта! Джинджифилът накрая се поръсва в чинията или?
ОтговорИзтриванеБлагодаря:). За джинджифила съм написала в началото, явно не сте обърнали внимание. ПОЗДРАВИ!
ИзтриванеИзвинете ,но се бъркате .Не сте обяснили за джинджифила..Остава се впечатлението ,че и той се запържва със зеленчуците?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Изречението, с което съм обяснила е следното: Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязаните зеленчуци / без боба/ и настърганият джинджифил. Добавете около 50 мл вода и поставете капак. Може би трябва да оставя "боба" в края на изречението, за да е по-ясно? Ще се радвам на мнение, тъй като, като човека, който е произвел рецептата, за мен е ясно, но явно за четящият не е. Макар, че доста хора направиха тази рецепта и има голямо търсене към нея, досега не бях получавала такъв въпрос, но все пак ще се радвам да поясня по-добре. Поздрави!
ИзтриванеРецептата е чудесна! Стана много вкусна яхния. 🙂
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Надя и благодаря за коментара! Отзивите помагат на хората да преценят дадена рецепта. Поздрави!
Изтриване