Страници

Пилешко филе със сусам в сладко-кисел сос



Продукти:

1 пилешко филе от бяло месо
2 с.л. соев сос
1 с.л. брашно
1 с.л. сусам
сол


за соса:
50 мл вода
50 мл ябълков сок от кутия + 2 с.л. оцет балсамико светъл или ябълков оцет
2 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп
1/2 с.л. кафява захар
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 малка глава лук, нарязана на ситно
щипка червен пипер
1 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. сусам

Приготвяне:
Нарежете пилето на кубчета около 2х2см.
Поставете месото в купа, добавете соевия сос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се маринова за 30 мин. в хладилник.
Разбъркайте брашното, солта и сусама в найлонов плик.
Сложете месото вътре и разтръскайте добре.
Загрейте олио в тиган и изпържете месото.
Ако тигана ви е малък, изпържете месото на части, за около 10 минути.

Приготвяне на соса:
Смесете всички съставки без нишестето, оставете на котлон и сварете за 2-3 мин. Добавете разтвореното в 1 с.л. вода нишесте и разбъркайте.
Оставете за малко на котлона, като разбърквате.
Поставете месото в чиния, залейте го със соса и оставете така около 10 минути, за да поеме соса.


19 коментара:

  1. Дай Боже и Амин! Кате, страхотна си! Знаеш си, кавала съм ти и друг път! Поздравления за чудесния пост и рецепти, научих толкова много! Благодаря ти, мило момиче:*!
    Желая ти една много добра и с късмет година!
    Прегръдки! Хубава вечер, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  2. Катенце,страхотна трапеза,отрупана с все вкусни ястия.Комплименти.Много обичаме у дома китайски ястия и ако покажа на децата поста ти,ще им станеш любимка :)Дай боже годината да е много добра с пожелания за много успехи на теб и семейството ти Катенце.Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, много успехи във вашето семейство!
    Толкова неща си приготвила! Нямах представа за някои от храните какво символично значение имат за китайците.
    А бисквитките с късметчетата, след като изгледах клипчето и видях продуктите и тяхната текстура- доста хрупкава, а и се оформят докато са още топли ми се струват като известните tulipes Аз бях правила такива лаленца- кошнички, но притисках опечените дискове върху дъното на чаша.

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, сигурно са като тях, аз съм правила едни бисквитки диплома и приличат и на тях, въпреки, че изпълнението е различно, пак резултата е сходен. Поздрави!

      Изтриване
  4. Здраве,доброта,любов и успех!
    Пожелавам ти Кате,на теб и цялата ти фамилия,гордо да седите на седлото и здраво да държите юздите на синия кон.Предвидливо да имате винаги моркови в торбата,за да го омилостивявате когато е нужно,но и да не забравяте шибучицата,за да пришпорвате сбъдването на мечтите си.
    :)Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Todas las recetas espectaculares me encantan ,el pescado quedò hermoso,preciosas fotos como siempre ,tomo nota de todas,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, ако можех да ти изкажа адмирациите си... Толкова ти се радвам, да знаеш! Ей, няма такъв сръчко като теб, това е. :) Бъди здрава и ти, и всичките ти близки!
    Силно те прегръщам! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,поздравления!Както винаги си изпипала всичко!
    Здраве,късмет и успехи,мила
    прагръдки

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, остави ме без думи! Ти си магьосница! И от къде намери тази ядлива оризова хартия? И изобщо сили и време да направиш всичко това! Сигурна съм, че си магьосница :))
    Кончето при теб е дошло с пълен товар, видно е! Да е пълна и успешна годината, на теб и близките ти! Прегръдки! И аплодисменти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, оризова хартия има и в Метро, дори и ма доста продукти от азиатската кухня. Поздрави!

      Изтриване
  9. ВПЕЧАТЛЕНА,
    най - малкото, с което мога да определя тази кулинарна фиеста, Кате!
    Всичко е страхотно, комплименти и пожелания за здраве, успехи и много щастие!

    ОтговорИзтриване
  10. Нека цялата година да ви е пълна и богата, както и трапезата ви! Адмирации за всичко, което правиш, Кате! Усмивки през уикенда и хубав месец февруари!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесно меню,Кате! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Е, не ми казвай, че подготви цялата тази софра наведнъж?!?!?!?
    Велика си, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Мъхче, изглеждат много ястията и на пръв поглед се чуди човек как така за няколко часа, но като се замислиш, те се правят бързо. Поздрави!:)

      Изтриване
  13. Е, Кате, нямаш равна! Изуми ме с трапезата, научих нови неща, даже бях забравила, че съм в конска година родена....

    ОтговорИзтриване
  14. Ихаа, Кате! Заместваш цял отбор китайци! Чудесна трапеза! Успех и късмет :)

    ОтговорИзтриване
  15. Кате, невероятна си! Научих интересни неща и се наслаждавам на всичко приготвено от теб с такова желание и майсторство! Невероятна трапеза със символични ястия!
    Много щастие и късмет през тази година на Дървения кон!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви, дами! Винаги ме радвате с положителните си оценки! Нека годината на Коня бъде щастлива, успешна, прекрасна и пълна с приятни изненади и мечтани пътешествия! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване