Паприкован карфиол и романеско на фурна
1 глава Романеско или карфиол
зехтин
скилидки чесън
червен пипер
сол
Приготвяне:
Карфиолът или Романеско се измива и подсушава добре. Може да се изпече цяла глава, или накъсана на розички. При печене на цяла глава карфиол, кочанът отдолу се изрязва, като се внимава да не се наруши целостта на главата.
Поставя се в тава с хартия за печене.
Посолява се и се поръсва с червен пипер, след което се обтрива добре със зехтина, разбъркан с пресованият чесън.
Пече се на 180 градуса за около 40-50 минути, за цяла глава, за розички се наблюдава. Аз не загрявам фурната предварително.
По желание, след като се изпече може да се намаже със смес от 1 с.л. горчица, 1 с.л. лимонов сок, 1 с.л. зехтин.
Чудесна е идеята, Кате.
ОтговорИзтриванеАз скоро "открих" карфиола и ми харесва суров на салата
с балсамико :)
Ще опитам и този вариант!
Прегръдка и хубав петък!
Изглежда прекрасно, Кате, чудесна идея и снимки -
ОтговорИзтриванеобичам карфиол и броколи, и ще опитам варианта с романеско.
Благодаря ти,
на свой ред аз с удоволствие се зареждам и впечатлявам от кулинарните ти вдъхновения и умения.
Сърдечни поздрави и хубав петък!
Я какъв красив карфиол - като на елхички! Романеско значи...Много интересно, Кате!
ОтговорИзтриванеМного интересно, не бях виждала този вид карфиол! Приятни почивни дни! :)
ОтговорИзтриванеКрасиво! Кога ли ще си намеря пак?
ОтговорИзтриванеКате, много вкусно си го сготвила!
Освен че е красив, вероятно е и много вкусен. Благодаря за споделеното, Кате! :))
ОтговорИзтриванеПредусещам каква вкусотия ще е със сосчето, чудничко е, Кате! :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Чудно хубава гарнитура ще стане от този карфиол!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Кате!
Кате, страхотно предложение само дето трудно се открива това романеско у нас, а много ми допада на вид!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЗа пръв път виждам такъв вид карфиол. Много интересен по форма и цвят - нещо като елхичка или по-скоро като корали. Пропуснала съм рецептата на Диана и се наслаждавам на твоето изпълнение!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Струва ми се,че такова Романеско не ми е попадало като пазарувам,но пък изглежда мног интересно,Кате!Със сигурност ще го приготвя с броколи,много ги обичам.
ОтговорИзтриванеПрекрасна съботна вечер,мила!
Отде го намирате това нещо? Аз зашо така никъде не съм го виждала? Звучи доста обещаващо, Бонбон! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеМъхче, понякога го купувам от Метро, но сякаш е сезонно. Иначе на вкус е нещо като карфиол и броколи, но по хрупкав сякаш.
ИзтриванеРадвам се, че ви допадна и при мен и отново благодарности към Дианка за вкусната рецепта! Прегръдки!
ОтговорИзтриване