четвъртък, 25 септември 2014 г.

Сач с пилешко, вурст, суджук и зеленчуци


Рецептата, публикувах отдавна във Фейсбук, затова сега само ще я копирам, но все пак ще я запиша и тук, защото комбинацията много ми допадна.



Продуктите са количества по желание:)
Пилешко месо, от бутче или филе, вурст, картофи, печени червени чушки, лук, домат, свежа чушка, суджук, кашкавал, олио, черен пипер, соев сос.

Месото се нарязва на кубчета и се посолява и поръсва с черен пипер и малко соев сос. Вурста се нарязва на парчета, с големината, като на пилешкото месо.
Сачът се поставя на котлон, който се включва на ниска степен, докато сачът загрее малко, след това се увеличава на средна степен, налива се олио, да покрие дъното. Става на обикновен и металокерамичен котлон.
Като загрее добре се слагат месото, вурста и картофите, нарязани на дребно.
Готвят се до полуготовност. Ако е необходимо, внимателно се добавя малко вода. Разбъркват се от време на време с дървена шпатула.
Добавят се нарязаните печени чушки, лукът, нарязаният домат, нарязаната свежа чушка.
Разбърква се и се готви до готовност.
Към края се добавят нарязаният суджук и настърганият кашкавал.
Оставя се на котлона, да се разтопи кашкавала, поръсва се с магданоз и се поднася с люто чушле:)


4 коментара:

  1. Наслада за сетивата. Ще пробвам твоята комбинация - обещавам си :)
    Много вкусно и примамливо изглежда.

    ОтговорИзтриване
  2. Много добро предложение. Не знаех, че сач може да се приготвя на плота. Винаги ме е спирало това в него, защото съм слушала, че само на открит огън може да се готви с него.
    След предложението ти ще си купя и в твоя чест това ястие ще е първото, което ще приготвя.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Как ми липсва сачът! Разпадна се и все не намирам време друг да си взема, но това твое хапване ме подтиква този въпрос да бъде решен още тази седмица :) Изглежда много, много апетитно!
    Поздрави, Кате! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Сача е божествен, красота и вкус!

    ОтговорИзтриване