Дата на публикуване: 18.09.2014 г.
Дата на обновяване: 01.05.2019 г.
Ущипците са вид малки кебапчета, приготвени от кайма с кашкавал, бекон и подправки. Сместа се щипва с пръсти и така се поставя на скарата, откъдето идва и името на ястието.
Ущипци с кайма / Uštipci
Продукти:
400 -500 гр кайма
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
* лютиво червено чушле
30-40 гр пушен бекон
30-40 гр кашкавал
400 -500 гр кайма
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
* лютиво червено чушле
30-40 гр пушен бекон
30-40 гр кашкавал
Приготвяне:
Поставете каймата в купа и добавете към нея ситно нарязаният лук и скилидките чесън, нарязани на тънки филийки.
Добавете сол и черен пипер, червен пипер и по желание ситно нарязано лютиво чушле, както и други подправки, нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.
Омесете хубаво каймата с ръце, за няколко минути, като стискате добре с ръце.
Приберете каймата в хладилник и я оставете за около половин час да престои.
Загрейте скара и я намажете с парче сланина по възможност.
Взимайте по малко от каймата, като щипвате с пръсти и поставяте върху скарата.
Изпечете ущипците от всички страни.
Поставете каймата в купа и добавете към нея ситно нарязаният лук и скилидките чесън, нарязани на тънки филийки.
Добавете сол и черен пипер, червен пипер и по желание ситно нарязано лютиво чушле, както и други подправки, нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.
Омесете хубаво каймата с ръце, за няколко минути, като стискате добре с ръце.
Приберете каймата в хладилник и я оставете за около половин час да престои.
Загрейте скара и я намажете с парче сланина по възможност.
Взимайте по малко от каймата, като щипвате с пръсти и поставяте върху скарата.
Изпечете ущипците от всички страни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар