четвъртък, 11 декември 2014 г.

Коледен пост ден 27: Хек на фурна с чесън, мариновани домати и ароматен зехтин


Вкусно рибно предложение за днес:). Обикновено в къщи хека го приготвяме най-често пържен, а скумрията печем, но този път, за да предложа различна рецепта от досегашните в блога, изпекох и хека. Овкусих го със зехтина от Лидл с ароматни подправки и добавих чесън, за разкош:). Семпла, но вкусна е днешната рецепта:



Продукти:
хек, почистен и измит
зехтин Sol y Mar, от Lidl
сол
черен пипер
1 глава чесън
няколко мариновани в зехтин сушени домати


Приготвяне:
Поръсете с черен пипер и посолете рибите.
Поставете ги в тавичка и ги полейте хубаво със зехтина.
Разрежете главата чесън на две, без да го белите и го поставете в тавичката, при рибата, добавете и доматите. Налейте и малко вода - 3-4 с.л.
По желание може да добавите и клончета поправки.
Изпечете на фурна на 200 градуса, до готовност /без фолио.


5 коментара:

  1. Ей такива семпли и вкусни рецепти харесвам, Кате.Баща ми е ловец и рибар и голям почитател на рибата.Задължително ще му приготвя твоята рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, колкото е семпличко, толкова е вкусно! :) Много ми хареса!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз ще се включа одобряващо, за мен рибата е най вкусна, когато е приготвена без много подправки. Сама по-себе си има страхотен вкус, така че няма нужда от много допълнителни аромати и специални завъртулки.
    Та, Кате исках да кажа, че с удоволствие отново бих споделила трапезата ти :), както винаги е вкусно, много вкусно и приятно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Сядам тихо до Таня,поклащам одобрително с глава и се наслаждавам.......на компанията и на чудесната риба.......
    Поздрави,Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз така обичам - с небелен чесън! Толкова ароматно става!
    Кате, чудесна ти е рибата!

    ОтговорИзтриване