Страници
Коледен пост ден 38: Гъбки със зехтин на фурна
Обичам ги с масълце и със сиренца и с разни други неща:))), но засега толкоз- пак е вкусно. За разкош добавих и по няколко парченца морков и чесън.
Продукти:
Гъби Печурки
зехтин
сол
черен пипер
морков
глава чесън
Приготвяне:
Измийте гъбите, отстранете пънчетата и подредете шапчиците в тава, застлана с хартия за печене, или пък намазана с олио. Поставете и главата чесън, разрязана на две.
Във всяка гъба сложете няколко капки зехтин, парченце морков, по желание.
Посолете и поръсете с черен пипер и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
След като се изпекат може да ги поръсите с магданоз и ако желаете да ги овкусите с оцет.
още рецепти с гъби: тук
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудни гъбки Кате, много интересно постно предложение.Обикновено ги правя с ориз или печени с краве масло.
ОтговорИзтриванеПоздрави ! Весели приготовления !
По същия начин ги правя и аз (без морковчета). И са чудесна добавка към салатата от рукола, свежа марулка и чери домати. :) Весели празници! :)
ОтговорИзтриванеВкусноооооо! И красиво!
ОтговорИзтриванеВесели празници, Кате!