Такива бонбони опитах за пръв път в Австрия. Всъщност това са по-точно сушени плодове в шоколадова обвивка. Не знам дали точно така се правят, но като ги пробвах, мога да ви кажа, че разлика няма:)
Продукти:
сушени плодове (добре е да са по-месести – кайсии, ананас, смокини)
натурален шоколад
ром, за накисване на плодовете
Приготвяне:
Плодовете се накисват в рома за около 1 час.
Изцеждат се и се потопят в *разтопен шоколад.
Подреждат се върху хартия за печене и се оставят в хладилник или в хладна стая да стегнат.
*Шоколада се начупва на малки парченца и се поставят в суха огнеупорна купа.
Разтопява се на водна баня или в микровълнова(в МВ за общо около 90 сек. на макс, като се отваря през 30 сек. и се разбърква със суха лъжица.).
Няма коментари:
Публикуване на коментар