сряда, 29 април 2015 г.

Добро утро с Вестник "Преса"


Днешната рецепта приготвих за медийната ми изява в рубриката "Гурме" във вестник "Преса"бр. 112 ( 1172) / 28 април :).
Много благодаря на Ася Григорова за поканата и всички мили неща, които написа за мен! Желая ѝ успехи както в професионален, така и в личен план!:) А на екипът на вестник "Преса" пожелавам нестихващо вдъхновение, свежи идеи, все така да радвате читателите с разнообразни рубрики!

За читателите на в-к „Преса“ избрах рецепти с пилешко месо, които не изискват специални умения, лесни са за направа, а същевременно са доста ефектни.




Кулебяка с пиле

Кулебяка е традиционно руско ястие, което се състои от тесто с плънка. Съществуват различни варианти на пълнеж зеленчукови, рибни и месни. Това, което отличава този "пай" от останалите е, че плънката е в няколко слоя, които са разделени помежду си и при разрез се виждат много добре. Най-често за разделяне се използва омлет/палачинка. В моята рецепта единият слой е с пилешко, а вторият с грах. Кулебяка може да се декорира по желание, а и според повода:).



Продукти:
400 гр тесто за пица
1 голямо пилешко филе тип „пеперуда“
2 глави лук
1 к.ч. грах от консерва
Сол, на вкус
Черен пипер, на вкус
Чубрица, на вкус
1 ч.л. Червен пипер
2 яйца
Олио
1 яйце за глазиране и залепване



Приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на малки късчета.
Загрейте олио в тиган и добавете лука и месото. Гответе докато остане на мазнина.
Посолете, добавете подправките и червеният пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.
Разбийте с вилица яйцата. Загрейте малко олио в тиган и изсипете яйцата. Изпечете омлета от двете страни.
Разстелете тестото, изрежете малко за декорация.
Върху тестото поставете омлета. Изсипете плънката с пиле и загънете омлета. Отгоре разпределете грахът. Завийте с тестото. Залепете краищата с леко разбит белтък. Декорирайте с фигурки, изрязани от тестото и намажете с разбит жълтък. Преместете кулебяка в тава, застлана с хартия за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто. Извадете върху решетка, покрийте с кърпа и оставете да престои за десетина минути.

Пиле на бутилка, рецептата е тук:).



14 коментара:

  1. Честита нова медийна изява, Кате! Всички предложения, които си избрала са прекрасни! Аз особено си падам по пиленцето на бутила, а твоето е с чудна коричка:) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. О, я виж какво изпускам, като не купувам вестници :) Чудесна си, Кате и ти пожелавам още много такива изяви! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Изобщо вече не ме изненадваш с подобни изяви, Кате - вниманието към теб и блога ти е напълно заслужено, а и рецептите си заслужават. Страхотна си! :) Мен обаче кулебяката ме грабна с този така съблазнителен разрез. Харесвам месце в тесто и се сещам сега, че имам една позабравена книжка с руски рецепти, която на времето доста често разлиствах. Благодаря за идейката!
    Хубав ден! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Аххх,радвам се ,че и двете вече сме гостували на гурме трапезата :))))))Прекрасна си ,Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито Кате! Прекрасни рецепти и страхотно изпълнение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ама наистина си много лъчезарно момиче, Кате!
    Да и е честита поредната публикация, още много подобни изяви ти предстоят, сигурна съм!
    Много ми хареса Кулебяка-та. Ще се опитам тези дни да забъркам нещо такова, но не с пилешко. Твоята е много красива.
    Прегръдки и много слънчев, топъл, усмихнат ден от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Поздрави и от мен за публикацията!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате,
    чудесни рецепти си избрала за тази прекрасна изява.Доколкото си спомням и Милена Поптолева гостува на този вестник, но аз не можах за съжаление да си купя този брой.Пожелавам ти още много да твориш в кухнята и да те спохождат такива изяви.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  9. Кате,
    чудесни рецепти си избрала за тази прекрасна изява.Доколкото си спомням и Милена Поптолева гостува на този вестник, но аз не можах за съжаление да си купя този брой.Пожелавам ти още много да твориш в кухнята и да те спохождат такива изяви.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  10. Сладкото Кате, е поднесло на читателите чудесни рецепти, подходящи за всяка трапеза :)
    Много се радвам на изявата ти, мила, със сигурност си от хората, от които може човек да почерпи страхотни идеи и вдъхновение!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. Бонбон, браво, браво, браво. Ефектни предложения, а и каквато си ми сладкаааа;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Продължавай все така! Голямо сладурче си! :-)

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления за публикацията ! Чудесни рецепти си избрала. А пилето ще бъде направено в най-скоро време:)

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасна си, Кате и моите поздравления -
    чудесен избор за ефектни предложения и страхотно майсторско изпълнение.
    Голямо Браво за теб, твоят ентусиазъм, вдъхновение и кулинарни умения...Браво!

    ОтговорИзтриване