събота, 18 април 2015 г.

Тофу със зеленчуци на фурна




Продукти:
пащърнак
морков
картоф
финокио / фенел/
ряпа Дайкон
пащърнак
сирене Тофу
зехтин
сол
черен пипер




Приготвяне:
Остържете и обелете моркова, картофа, ряпата, пащърнака. Нарежете всички зеленчуци и сиренето на кубчета.
Застелете тава с хартия за печене и прехвърлете зеленчуците в нея. Полейте със зехтин, поръсете черен пипер и посолете.
В малко тавичка поставете сиренето, полейте го със зехтин, поръсете с черен пипер и посолете. Може да добавите и подправки. Поставете тази тавичка в голямата, при зеленчуците.
Изпечете всичко в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.


1 коментар:

  1. Прекрасна рецепта Кате.Печените зеленчуци са на голяма почит у дома.Преди години използвах тофу само аз, но днес не консумирам, защото получавам киселини.Тук, в нашия край го приготвят в една фирма за здравословна храна.Не съм виждала такова тофу като твоето от снимката.Не знам дали във всички фирми го приготвят по една и съща технология.Може би някои видове тофу не предизвикват болки и киселини.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване