Есенният листопад се пренесе и в нашата кухня:) под формата на тези вкусни и красиви бисквитки.
Идеята е от тук: Little inspirations
Сладките направих по рецептата за любимите ни сладки от този тип.
Продукти:
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
1 ванилия
Приготвяне:
Смесете маслото със захарта и ванилията. Разбийте с миксер.
Добавете яйцето и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, и бъркайте на ниска степен с миксера до получаването на тесто.
Разделете тестото на 4. Оцветете в зелено, жълто, оранжево и червено.
Разделете оцветените полувини по на две, за да получите повече бройки.
Съберете всички цветове на топка, без да размесвате и разточете.
Изрежете листенца, като най-красиви стават, когато се изрязват където се сливат няколко цвята.
Изрезките съберете и отново разточете и изрежете.
* За да ви е по-лесно може да разточите тестото върху хартия за печене, да изрежете листа и да отстраните само излишъка.
Оставете сладките за 10 минути в хладилника, извадете ги и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
1 ванилия
Приготвяне:
Смесете маслото със захарта и ванилията. Разбийте с миксер.
Добавете яйцето и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, и бъркайте на ниска степен с миксера до получаването на тесто.
Разделете тестото на 4. Оцветете в зелено, жълто, оранжево и червено.
Разделете оцветените полувини по на две, за да получите повече бройки.
Съберете всички цветове на топка, без да размесвате и разточете.
Изрежете листенца, като най-красиви стават, когато се изрязват където се сливат няколко цвята.
Изрезките съберете и отново разточете и изрежете.
* За да ви е по-лесно може да разточите тестото върху хартия за печене, да изрежете листа и да отстраните само излишъка.
Оставете сладките за 10 минути в хладилника, извадете ги и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
Кате, чуден есенен листопад в твоята кухня!
ОтговорИзтриванеМного красиви сладки ,които създават чудесна атмосфера!
Прекрасни снимки!
Хубава и ползотворна седмица ти желая!
Взимам чайчето и идвам!
ОтговорИзтриванеСтрахотни сладки Бонбонче и много хубави есенно снимки!
Целувам те*)
Ех, че хубави, хванала си много яко гамата от цветове :)
ОтговорИзтриванеКате, есента в твоята кухня е много вкусна и колоритна :)
ОтговорИзтриванеТук човек може истински да се наслади на този плодороден сезон и на твоите вкусни идеи!
Силна прегръдка от мен!
Каква красива есен е настъпила в кухнята ти, Кате! Уникални идеи и реализация извират всеки път от твоето виртуално кътче! Хубава седмица! :)
ОтговорИзтриванеКатенце, ама много идейно и колко прекрасно ,шаренко се е получило!
ОтговорИзтриванеМного красиви и вкусни са вижда се!
Прегръщам те и ти пожелавам хубава нова седмица!
Прекрасни са! И идеята, и на вкус много си ги бива! Искрени поздравления, Candy! Не спираш да ме радваш - един път от кухнята, друг от Европа :))
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Eсенни бисквитки-прекрасни са...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Леле колко са красивиии браво Кате, сигурна съм че са и много вкусни!
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица Бонбон!
Много весели и шарени листенца! Хубава седмица, Кате!
ОтговорИзтриванеБонбонче, радвам се че ти се занимава
ОтговорИзтриванес тези малко пипкави рецепти!
Много красиви бисквитки!
Прегръдка и хубаво настроение!
Като истински са, Кате! :)
ОтговорИзтриванеЕй, че настроение внасят тез листенца..., че и сладки дори! Черпя се едничка! :)
ОтговорИзтриванеХубава, нова седмица ти желая!
Страхотни са! Идеята е много силна! Браво!
ОтговорИзтриванеМного са красиви! Като истински!
ОтговорИзтриванеЛеле че красиви листенца :) Катенце, страхотна си !!! Хайде взимам си едно букетче от листенца за кафенцето и ти пожелавам приятен ден и много усмивки. Слънцето пак е с нас :) след вчерашния дъжд има надежда за още топло време.
ОтговорИзтриванеЧудесна идея и невероятно изпълнение!
ОтговорИзтриванеEstupenda receta me gusta idea genial,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеЕсенна красота от захар :-)
ОтговорИзтриване