Рецептата за тези сладки тиквички е от Ginger cookies. Благодаря ти, Рони! Страхотни бонбони са и на вкус и на вид. Ако обичате печена тиква с орехи, то със сигурност ще ви харесат!
Продукти:
300 гр тиква
50 гр пудра захар, или на вкус
около 150 гр светли бисквити
1 с.л. краве масло
1 с.л. смлени орехови ядки
1/2 ч.л. канела на прах
Приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета и я сварете с малко вода или без, ако използвате подходящ съд. Аз я сложих в Цептер без вода, и стана готова за 20 минути. Може и да я изпечете, или на пара. Важното е да я приготвите така, че да не поема вода.
Пасирайте тиквата. Като се охлади добавете маслото, орехите, канелата и пудрата захар.
Разбъркайте.
Смелете бисквитите като брашно и започнете да ги прибавяте към тиквата. Трябва да получите смес, с консистенция на пластилин.
Моята тиква беше доста наситена на цвят, но ако цвета на вашите бонбони не ви допада, може да добавите оранжева боя.
Оформете топчета и с помощта на обратната страна на ножа направете черти, за да заприличат на тикви.
Поставете им дръжка от същата смес, оцветена в зелено, или пък от захарно тесто или някакви листенца, както на прасковите слагаме.
Сложете ги в хладилник да стегнат.
300 гр тиква
50 гр пудра захар, или на вкус
около 150 гр светли бисквити
1 с.л. краве масло
1 с.л. смлени орехови ядки
1/2 ч.л. канела на прах
Приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета и я сварете с малко вода или без, ако използвате подходящ съд. Аз я сложих в Цептер без вода, и стана готова за 20 минути. Може и да я изпечете, или на пара. Важното е да я приготвите така, че да не поема вода.
Пасирайте тиквата. Като се охлади добавете маслото, орехите, канелата и пудрата захар.
Разбъркайте.
Смелете бисквитите като брашно и започнете да ги прибавяте към тиквата. Трябва да получите смес, с консистенция на пластилин.
Моята тиква беше доста наситена на цвят, но ако цвета на вашите бонбони не ви допада, може да добавите оранжева боя.
Оформете топчета и с помощта на обратната страна на ножа направете черти, за да заприличат на тикви.
Поставете им дръжка от същата смес, оцветена в зелено, или пък от захарно тесто или някакви листенца, както на прасковите слагаме.
Сложете ги в хладилник да стегнат.
Честит рожден ден на мама :) ...да ти е жива и здрава ! С удоволствие се черпя с едно тикве и пожелавам на всички ви хубава неделя !
ОтговорИзтриванеС голяма прегръдка :* !
Да е жива и здрава майчето ти, бонбонче! Разкошни бонбони, черпя се с едно. Хубав празничен ден! :)
ОтговорИзтриванеДа е жива и здрава и майчицата ти!
ОтговорИзтриванеБонбоните изглеждат много красиви! Супер добре си ги оформила, даже са разнообразни - тиква, тиква цигулка!
Какво да очакваш от един уникален Бонбон- уникални бонбонки, разбира се!
ОтговорИзтриванеЧуднички са , Кате!
Хубава неделя и прегръдка от мен!
Бонбонче, царица си и на бонбонките!
ОтговорИзтриванеЧудесни са!
Да ти е жива и здрава майчето!
Прегръдка и хубаво настроение!
Благодаря за почерпката с невероятните тиквени бонбонки!Да е жива и здрава рожденичката още дълги години!
ОтговорИзтриванеМного здраве за твоето майче, бонбоните са чудни, но поставени в тази каручка изглеждат точно на място :)
ОтговорИзтриванеИмаме същия аксесоар в розово от Етъра и аз имам бонбони в нея в блога :))) явно това им е призванието!
Поздрави!
ОтговорИзтриванеExquisito y muy lindo me encanta es una estupenda receta,abrazos y abrazos.
Кате, още дълги години да ти е жива и здрава майчицата! А майките винаги са добрички и всеотдайни! :)
ОтговорИзтриванеОригинални тиквени бонбони! И оригинално поднесени!
Хубава есенна седмица!
Благодаря ви за пожеланията! Прекрасни сте!
ОтговорИзтриванеНе знам как съм изтървала тази публикация. Но идеята и поводът са прекрасни! Да ти е живо и здраво майчето! Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване