Дата на обновяване: 29.11.2017 г.
Забелязах, че в блога си нямам рецепта за тези любими макарони. Познати ни още от детството, Макароните със сирене на фурна си остават все така предпочитани от малки и големи. По онова време все още не бяхме чували за френските макарони и пастата именувахме така. Мисля, че всеки си е изработил своя рецепта относно вкуса. Тази по която ги правя аз имам в тефтера си с рецепти от години. Най-често ги приготвям с паста във вид на тръбички, прави или извити.
Макарони със сирене на фурна
Продукти:
200 гр макарони (паста)
50 гр краве масло
100 гр сирене
3 яйца
1 к.ч. захар
1 ванилия
500 мл прясно мляко
Начин на приготвяне на Макарони със сирене на фурна:
Достатъчно количество вода се налива в тенджера и се оставя да заври. Добавя се 1 ч.л. сол, разбърква се и се изсипват макароните. Сваряват се според указанията на опаковката.
Кравето масло се разтопява. Дъното и стените на тава по избор се намазват.
Макароните се отцеждат от водата и се разбъркват с останалото масло и натрошеното сирене, изсипват се в тавата.
В голяма купа се разбиват яйцата със захарта с миксер и към тях се добавят ванилията и прясното мляко. Разбива се за кратко и сместа се изсипва върху макароните. Отгоре се поръсва с малко захар.
Пекат се на 190 градуса до зачервяване. Фурната не се загрява предварително.
Пак любим десерт, Кате! Скоро правих и аз, и рецептата е същата. Само ми кажи сега, как напудри захарта под формата на букви, моля! Първоначално помислих че е хавлиена кърпа и се опулих, за да схвана че е захар. Ама е велико!
ОтговорИзтриванеИрма, имам нож с такъв надпис и през него:). Наистина се получи оригинално:)
ИзтриванеБонбонче, отдаван не съм правила макарони на фурна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята :)
Прегръдка и хубаво настроение!
Изпитаната рецепта си е най-добрата и винаги ще се връщаме към тях!
ОтговорИзтриванеА с надписа наистина е оригинално поднесено!
Кате, сърдечни поздрави!