Следващата ми есенна рецепта:). Страхотни бисквитки и на вкус и на вид. Малко пипкава работа, но пък е приятно за правене и за хапване:).
Идеята за оформянето е от тук: cookiecrazie
Бисквитите направих по тестото от тук, а айсинга е от тук.
За бисквитките:
Продукти:
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
1 ванилия
Приготвяне:
Смесете маслото със захарта и ванилията. Разбийте с миксер.
Добавете яйцето и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, и бъркайте на ниска степен с миксера, с приставки за тесто до получаването на тесто. Направете тестото на топка и го увийте във фолио. Сложете го в хладилника 1 час.
Извадете и разточете върху леко набрашнена повърхност с дебелина 0,3 - 0,5 см. Изрежете кръгове с различна големина, с помощта на чаши и изрежете малки кръгчета за дръжки, аз използвах накрайник на шприц. Наредете ги върху хартия за печене и отново ги сложете в хладилник за полувин час.
*За да ви е по-лесно, може да разточите тестото директно върху хартията за печене, да изрежете сладките и да отстраните само излишното тесто, като оставяте разстояние между сладките, за да не залепват при печене.
Извадете ги от хладилника и ги изпечете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете ги върху решетка, за да се охладят.
За айсинга:
1 белтък
1 ч.л. лимонов сок
250 гр пудра захар
боички, хранителни
Приготвяне:
Купата и миксера ви трябва да са сухи!
Разбийте белтъка с лимоновият сок на сняг.
Започнете да добавяте по 1 с.л от пресятата пудра захар и разбивайте с миксер докато се получат върхове, които да стоят изправени.
Боядисайте по-голямата част в оранжево, а останалата част в кафяво.
Продукти:
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
1 ванилия
Приготвяне:
Смесете маслото със захарта и ванилията. Разбийте с миксер.
Добавете яйцето и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, и бъркайте на ниска степен с миксера, с приставки за тесто до получаването на тесто. Направете тестото на топка и го увийте във фолио. Сложете го в хладилника 1 час.
Извадете и разточете върху леко набрашнена повърхност с дебелина 0,3 - 0,5 см. Изрежете кръгове с различна големина, с помощта на чаши и изрежете малки кръгчета за дръжки, аз използвах накрайник на шприц. Наредете ги върху хартия за печене и отново ги сложете в хладилник за полувин час.
*За да ви е по-лесно, може да разточите тестото директно върху хартията за печене, да изрежете сладките и да отстраните само излишното тесто, като оставяте разстояние между сладките, за да не залепват при печене.
Извадете ги от хладилника и ги изпечете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете ги върху решетка, за да се охладят.
За айсинга:
1 белтък
1 ч.л. лимонов сок
250 гр пудра захар
боички, хранителни
Приготвяне:
Купата и миксера ви трябва да са сухи!
Разбийте белтъка с лимоновият сок на сняг.
Започнете да добавяте по 1 с.л от пресятата пудра захар и разбивайте с миксер докато се получат върхове, които да стоят изправени.
Боядисайте по-голямата част в оранжево, а останалата част в кафяво.
Изрежете ъгълчето на пош или плик, да се получи малка дупка.
Напълнете плика с оранжев айсинг.
Начертайте върху кръглите бисквити черти, от общо 4 линии, които се пресичат в средата, така, че да се получи нещо като колело със спици:).
Оставете за 30 минути да изсъхне.
Разредете останалата част на оранжевият айсинг с няколко капки вода, така, че да стане по-течен.
Запълнете получените триъгълници на бисквитките през един.
Оставете отново за 30 минути и запълнете и останалите триъгълници. Оставете да изсъхне за 30 минути.
Направете дръжките:
Слепете по 3 кръгчета с кафявият айсинг.
След това ги облейте отвсякъде с кафявия айсинг.
Оставете за 30 минути да засъхнат.
Вземете четка и я потопете в кафява боя, може да я смесите с малко жълта.
Рисувайте чертите на тиквата и оставете да засъхне за малко. След това оцветете слабо и триъгълниците.
С помощта на айсинг залепете дръжките към тиквите.
С четка и кафява боя боядисайте дръжките.
Оставете да изсъхнат добре.
Страхотни са като теб :),Кате !
ОтговорИзтриванеЕй ,какво ли не можеш ! Браво !
Хубава събота и неделя ,сладур :* ! Целувка !
Много тематични за сезона и сладурски бисквитки Кате:)
ОтговорИзтриванеАма доста си се заиграла с тях докато ги накиприш:*
Поздрави и приятни почивни дни!
Много оригинална идея, Кате! Поздравления за креативността и за поредната красива и цветна публикация! Хубави почивни дни! :))
ОтговорИзтриванеехеее,пращай насам Кате!!!!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бисквитки!
прегръдки
Катееее,много ми харесват и скоро ще се опитат:))Много хубави бисквитки,браво!
ОтговорИзтриванеЕхее, страхотни са! Браво, Candy! Наистина са пипкави, но резултатът си заслужава. Поздрави от мен и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Бонбонче!
ОтговорИзтриванеИ се радвам, че ти се занимава с
такива пипкави неща :)
Но си е струвало!
Прегръдка и хубаво настроение!
Много есенно настроение има при теб, Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави за търпението, умението и любовта, които са ти помогнали да направиш тези тиквенца!
Приятна есенна вечер и усмихнато утре!
Браво, Кате! Отлично си се справила! Много са сладурски! Домашните, както си падат по бисквити, за нула време ще им видят сметката :))
ОтговорИзтриванеХубава съботна вечер :)
Тематично и оригинално! Браво, Кате, бисквитките са много хубави!
ОтговорИзтриванеЛакомство или пакост (надявам се, че така беше) - какво избираш? :)))
Много оригинални!Голямо старание си вложила!Браво!
ОтговорИзтриванеКрасиво, оригинално и направено с много старание и усет!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Кате, за тези чудесни тиквени бисквити!