Страници

Студени кубчета

Сладкиш, "Ledene kocke", рецептата е от Ginger, правила съм го няколко пъти, дори си мислех, че имам рецептата в блога, но така и не я открих, затова сега ще я запиша. Рони, благодаря ти и за тази страхотна рецепта! Този път направих съвсем леки промени, по-точно промених количеството на маслото в крема и нарязах кубчетата като пастички.

Студени кубчета

адаптирано от: "Ginger cookies"

Продукти :

блат:
8 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
3 с.л. какао Др. Йоткер
1 ч.л. бакпулвер Др. Йоткер
1 ванилия

сироп:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия


крем:
2 бр. Пудинг сметана с варене, Др. Йоткер
600 мл прясно мляко
6 с.л. захар
150 гр. краве масло

шоколадова глазура :
150 гр. млечен шоколад
150 гр. краве масло
5 с. л. прясно мляко
3 - 4 с. л. захар


Приготвяне:
Блат:
Разбийте яйцата и захарта с миксер на крем.
Пресейте брашното с бакпулвера,ванилията и какаото.
Добавете постепенно от сухата смес към яйчната като бъркате с шпатула или на слаба степен с миксер, за да не спадне обема.
Намаслете тава и я поръсете с брашно. Изтръскайте излишното.
Изсипете сместа в тавата и я изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса, с вентилатор.
Проверете с дървена клечка за зъби кога блатът е изпечен.
Извадете го и го оставете да се охлади.

Крем:
Разбъркайте двете пакетчета пудинг в купа с 8 с.л. от прясното мляко и захарта.
Сложете останалото мляко на котлон да заври, отстранете го от котлона и добавете сместа, при непрекъснато бъркане.
Върнете на котлона за 1 минута и бъркайте непрекъснато.
Отстранете от котлона и покрийте повърхността му с прозрачно домакинско фолио, за да не хваща коричка. Оставете крема да се охлади.
След като изстине, добавете кравето масло, нарязано на парченца и разбъркайте добре и покрийте повърхността му с прозрачно фолио.


Сироп:
Изсипете захарта, водата и ванилията в тенджерка и ги оставете на котлон да се варят за 5-10 минути.
С горещият сироп залейте изстиналият блат.
Изчакайте да поеме цялата течност.

Нанесете равномерно крема върху блата и загладете.
Оставете сладкиша в хладилника, докато приготвите глазурата.

Глазура:
Начупете шоколада на парченца, маслото нарежете на дребно.
Сложете ги в купа и добавете млякото и захарта. Разбъркайте и поставете в микровълнова за 30 сек. на макс.
Разбъркайте много добре.
Приберете за около 10 минути в хладилник, извадете я, разбъркайте отново и нанесете глазурата равномерно върху сладкиша.
Оставете отново в хладилник до момента на сервиране.
* Няколко минути преди поднасянето може да го приберете във фризера.
Нарежете със нож, потопен в гореща вода.




Няма коментари:

Публикуване на коментар