Страници

Иванилски водопад


Сигурно сега ще се зачудите откъде открих тази красота:) и аз ще ви обясня:). Един ден си разглеждах google maps,/аз често разглеждам картата/ и изведнъж гледам едно сърце, до Габрово. Брей, какво ли ще е това? Отдолу излязоха снимки, че това е водопад, т.е. басейна, в който се спуска водопада. Еха, голям кеф, досега не бях чувала за него, а е толкова близко.


Разтърсих се в интернет, научих подробности и хоп, ето ме тук:).
Слънцето беше точно зад водопада, но все пак успях да направя няколко снимки, за да споделя с вас за това вълшебно местенце и ако през уикенда се чудите къде да отидете, ето предложението. Местенцето наистина е много красиво, басейна наистина е като сърце, за съжаление обаче трябва да се снима от птичи поглед, за да се обхване целият.
Преди да стигнем до водопада, обаче ще преминем през една приказна гора...






Следват снимки на водопада, от близо и далеч, от ляво, от дясно, от горе и от долу...














А сега ви каня на лимонадка с вкусни габровски кюфтенца. Няма майтап - тези кюфтенца се продават в Габрово на ул. Никола Войновски и са най-вкусните, които съм опитвала. Винаги когато имаме път към Габрово, се отбиваме тук за кюфтенца.


Как да стигнете до водопада?:
От Габрово тръгвате посока Иванили и Солари. Когато стигнете в Солари, ще трябва да завиете на дясно точно преди един мост, над нещо като малка рекичка/мисля, че се пада втората отбивка в дясно/ . Тръгвате по този път и стигате до един трафопост. Там може да оставите автомобила си, ако желаете може да продължите и с него, но разстоянието се взима за не повече от половин час пеша, така, че по-добре се разходете.
Тръгнете точно по пътя, който върви успоредно покрай дерето. И така първоначално пътя е с камъни. Постепенно стигате до едно място където пътят леко пропада като вдлъбнатинка. От дясно ще видите стълб за високо напрежение.
Хванете по левият път, не завивайте към стълба!.
Вървете по пътя, който вече е земен - с пръст и трева, след това ще навлезете в една горичка, която образува арка от клони, много е красиво. и постепенно ще стигнете до една полянка с огнище. Там се огледайте за една малка стръмна пътечка в ляво, която ще ви отведе до водопада.


12 коментара:

  1. Ех, че красиви снимки, Кате! Успя да ме накараш да потърся на картата :)
    И тези шишенца с безалкохолното, такива спомени извикват. Наскоро в едно забутано трънско село, в местния магазин видях, че се продават. И тъй като с години не бях виждала, се прокрадна съмнение, че стоят от време оно :))
    Зареждаща разходка, приказна природа! Прегръдки и хубав днешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, ти си голям търсач на съкровища, това се казва идея, ти си ми природният гид, винаги поглеждам при теб за някоя дестинация! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,несравним гид си ни ти!Отново откри очарователно местенце и ти благодаря,че го споделяш с нас!
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, при теб винаги мога да открия интересно местенце, което толкова завладяващо описваш, че на човек му се приисква на момента да се озове там! Много красив водопад! Аз харесвам водата- реки, водопади, морето, дори малките поточета ме вълнуват.
    Прегръдка, откривателке!

    ОтговорИзтриване
  5. Пътешественикът си е пътешественик! Невероятна си, Кате! И как подробно си описала маршрута! Вече започнах да крача по него :) Този район всяка година е част от пътуванията ни и затова ще направя всичко възможно да се отбием по тези пътища и пътеки :)
    Успешен откривателски ден, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Благородно ти завиждам за хъса, който имаш да търсиш и откриваш такива невероятни места. Зареждащи и отпускащи едновременно, като бягство от утрешния ден към носталгичното минало. Благодаря, че ми позволи да съпреживея тази разходка с теб.

    ОтговорИзтриване
  7. Ей, Кате, благодаря за чудесното преживяване, обожавам вода, водопади и всичко, що носи това успокоение! :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Тази финална снимка с кюфтетата тотално ме размекна и овълчи! Как ми напомни за нашите пътешествия из България с мама и Филип! А тази красота не я познавам. Но пък няколко пъти сме ходили до Габрово и Етъра. Ще я намерим и тази някой път :)
    Благодаря ти за красивите мигове сред природата, Кате :) Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Приказка! И то на толкова лесно място! Минавала съм няколко пъти от там, а никой не ми е казвал за това райско кътче - непременно ще се отбия някой път. Благодаря ти, че споделяш всичките тези прекрасни места с нас, Кате! А лимонадка в такива шишета моето мило си зарежда най-редовно, но аз се карам с него за това ;))) 'щото не знам какво съдържа. Т.е. убедена съм, че няма нищо истинско в нея, ама... кой да ме чуе!
    Поздрави сърдечни и прекрасно утре, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. ♪✿✿º°。
    O nosso Planeta está cheio de surpresas agradáveis como essa,
    temos que cuidar bem dele.

    Bom fim de semana, amiga!
    Beijinhos do Brasil.
    ♪✿✿¸.•°♪

    ОтговорИзтриване
  11. Se ve muy rico su plato completo me encantan las cascadas,maravillosas fotos Candy,abrazos

    ОтговорИзтриване
  12. Обожавам еленския балкан- Трявна, Габрово, Елена, Боженци.... Там прекарвам по 10 дни всяка година на почивка и не ми омръзва. Ще го посетя задължително наесен. Благодаря за красивите снимки.

    ОтговорИзтриване