Страници
Телешки джолан в три ястия
Телешки джолан в тенджера под налягане
Продукти:
1 телешки джолан
2 картофа
2 моркова
1 глава лук, голяма
черен пипер
сол
брашно
Приготвяне:
Измийте добре джолана и го подсушете. Отрежете част от месото, за гулаша.
Поръсете джолана със сол и черен пипер и го потопете в брашно от всички страни.
Загрейте олио в голям тиган и изпържете джолана, до промяна на цвета от всички страни. Не е необходимо да го готвите, а просто да се запечата месото.
В същата мазнина запържете и отделеното месо, нарязано на малки кубчета и отново потопено в брашно. Тигана с мазнината запазете.
Поставете всичките меса в тенджерата под налягане, добавете вода, до означението на тенджерата и затворете капака. Следвайе инструкциите на прозиводителя и варете 45 минути от момента на излизане на парата.
След изтичане на времето, отстранете тенджерата и я оставете настрани да се охлади и освободи парата. Отворете и извадете месото за гулаша, отделете и 1 л бульон. Добавете нарязаните на едро зеленчуци, сол, черен пипер и върнете на котлона с капак, без да го затваряте херметически, на ниска степен на котлона, да се сварят зеленчуците, около 20 минути.
Извадете джолана, посолете го и го поръсете с червен пипер. Част от месото може да добавите в бульона.
За гулаша:
Ако не използвате свареното в тенджерата месо, го направете по тази рецепта.
Продукти:
свареното месо
1 глава лук
2 скилидки чесън
червен пипер
кимион
черен пипер
сол
2 с.л. доматено пюре
1 л бульон
за кнедлите:
по рецепта от " Да готвим с Тилия", мила, благодаря ти!
4 сварени картофа
1 яйце
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
Приготвяне:
В тигана от запърженото месо, поставете ситно нарязаният лук, и оставете да омекне за около 15 минути на ниска степен на котлона.
добавете черният пипер, солта и кимона, ситно нарязаният чесън, след това червеният пипер и разбъркайте, веднага добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете месото.
Налейте бульона.
Оставете ястието на тих огън да се вари до сгъстяване на соса.
за кнедлите:
Пасирайте картофите с вилица, разбъркайте ги с яйцето, брашното, солта и пипера.
Оформете малки топки, които пуснете във леко вряща подсолена вода да се варят, докато изплуват на повърхността.
Поднесете гулаша с кнедли.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мога само да си представя аромата! Почти всекидневно ползваме тенджера под налягане и знам как вкусен е станал бульона и се е сварило месото.
ОтговорИзтриванеКатенце, много се радвам че си поднесла гулаша с картофени кнедли! Идеята ти ще ползвам и аз!
Прегръдки!