Тези кюфтенца ги правих преди няколко месеца.
Смятам, че пържени биха се получили по-добре, просто за мен някои храни си остават най-вкусни приготвени по този начин.
При Мъхчето има също бобени кюфтенца, да ви припомня:).
Продукти:
1 ч.ч. зрял фасул
1 глава лук
сол
подправки - черен пипер, джоджен
1 яйце
галета
Приготвяне:
Предварително накиснете фасула за една нощ в голяма купа със студена вода, да набъбне.
На следващият ден изхвърлете водата, измийте фасула и го сложете в тенджера с вода да заври. Изхвърлете първата вода, налейте чиста студена и го сложете отново да се вари, до готовност.
Изцедете много добре фасула. Пасирайте го заедно с една глава лук, солта, яйцето и подправките. Ако е необходимо може да добавите малко брашно.
Оформете малки топчета, оваляйте ги в галета и ги подредете върху хартия за печене.
Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.
Разходката днес е в полите на Витоша - Симеоновските езера. Прекрасно кътче на една ръка разстояние:). Лесен достъп, свежест, красива природа и спокойствие.
Първите две езера |
Езеро 2 |
Езеро 1 |
Езеро 3 |
Езеро 4 |
Прекрасно е на Симеоновските езера, Кате, и ние честичко ходим там, макар че тази година още не сме. Значи, като видя пиратски кораб, да знам, че сте вие :)) И аз имам един пират вкъщи, много страшен :))
ОтговорИзтриванеМного интересна хрумка са тези кюфтенца! Трябва да се опитат!
С поздрав! :)
Много обичам бобени кюфтенца с млечен сос, Кате :)
ОтговорИзтриванеЧерпя се едно от твоите :) и ти пожелавам хубава и слънчева вече седмица за повече разходки!
Чудесни кюфтенца,Кате, още не съм ги пробвала, за жалост:) Хубава седмица с още разходки:)
ОтговорИзтриванеКрасота! Въпреки, че няма как да опитам кюфтенцата, ще им се насладя виртуално. Благодаря ти за виртуалната разходка, мила и свежата глътка въздух! Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеОхо,че дори и шезлонги ви очакват,Кате,страхотна пътека и местност,браво!Благодаря ти,че ни разходи виртуално и нас!Бодвам си кюфтенце и ти изпращам прегръдка!
ОтговорИзтриванеДокато се наслаждавах на тази естествена красота си спомних една поговорка - "Никога не можеш да влезеш два пъти в една и съща река". Веднага направих аналогия с блога ти, защото знам, че ще видя нещо хубаво, истинско и вдъхновяващо , но никога не знам точно какво. И бобец по случайност имам сварен, точно като за кюфтенцата. Благодаря ти Кате, хем с болки в кръста се разходих из Витоша, хем идея за вечеря почерпих. Прегръдки.
ОтговорИзтриванеКате, страхотна идея за бобени кюфтенца, а разходката из природата беше вълшебна :)
ОтговорИзтриванеКате, човек не може да те догони! Нито с готвене, нито с разходки, нито със снимков материал! И добре, че е така, защото за много места точно от теб научих :) На тези езера отдавна не съм била - много е красиво! Като снимките! Поздравления!
ОтговорИзтриванеНа кюфтенцата от боб, както и на тези от леща и нахут, им се каня от толкова време... Добър начин ще са да заблудя господина, че да хапва и тези продуки. ;)
ОтговорИзтриванеА твоите са чудесни, Кате, бих ги предпочела печени. ;)
Разходката... Вече съм убедена, че трябва да отида и да поправя пропуска.
Прегръдки и топла вечер!
Много обичам кюфтенца от боб, Кате! А най-обичам твоите ведри разходки!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Кюфтенцата изглеждат страхотно вкусни! Благодаря много за тази невероятно красива разходка на Витоша! Поздравления за хубавите снимки!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея за превъплащение на бобеца Кате ... ще ги пробвам :)
ОтговорИзтриванеИ благодаря за свежеста с която ме зареди тази сутрин!
Кюфтенцата са много вкусни. Намазвам ги отгоре с олио /зехтин/ с четчица и тогава не са така сухи. Предпочитам ги печени, макар че и пържени са вкусни.
ОтговорИзтриванеОтново отморяваща и зареждаща разходка!
Прегръдка!