Страници

В огледалото: Макове през май

Когато Венера загубила любимия си Адонис, плакала безутешно, проливайки цели реки от сълзи. Където паднели те, там разцъфтявали макове. От любовната мъка на Богинята, Земята се осеяла с макови полета, а венчелистчета им се оронвали лесно, както и сълзите на Венера…
Легенди и предания за маковете има много. Цветята вдъхновяват поети, писатели, художници и фотографи…
Най-разпространени са червените макове, но се срещат и в други цветове.

13 коментара:

 1. Кате прекрасно е станало суфлето ти. Ще го пробвам задължително, но суфле не се ли прави и с брашно. Или може би има много видове суфлета. Това ми прилича на смес за голяма целувка или аз се бъркам нещо. Правила съм шоколадово суфле и съм хапвала по заведения, но то беше като моето. Това е различно, но пък изглежда чудесно и вкусно.

  ОтговорИзтриване
 2. Кате, цяла червена феерия е при теб... От всичко бих си опитла, ама както не съм им се наситила на плодовете, мисля да се насоча към тавичката...
  Усмихната и сладка неделя! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Уникално се усетих при теб днес Кате...........
  Толкова феерична,нежна и уханна ми стана душата......като суфлето ти:)!
  Поздравления и прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 4. Забравих............влюбих се в лъжичката ти с ягодка(:::::::::::

  ОтговорИзтриване
 5. Изглежда невероятно - пухкаво и въздушно! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 6. Прекрасни венерини сълзи си имаш, Кате! Завидях ти обаче за бурканчето от кисело мляко - тъкмо преди дни се ядосвах, че вече не се продава мляко в бурканчета, както някога. Не, че щях да си купувам - у нас млякото е домашно от поне 20 години, но колкото за удоволствието бих си взел няколко :)
  Виж, десертите са ти бомба! Особено последният ;)
  Прегръдка и пожелание за прекрасна, неделна вечер!

  ОтговорИзтриване
 7. А, какво ще кажеш, невероятен десерт, получило се е страхотно, следваща цел шоколадово суфле, малко по-сложно, но ще се справим! Прегръдка!
  ..., а снимките са вълшебни :)

  ОтговорИзтриване
 8. и аз да се наредя ако е останало нещичко,ако няма може и само ягодка :))
  всичко е прекрасно,Кате!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 9. Напълни ми погледа с тези снимки, Кате! Пълна наслада за душата и вкуса с тези страхотни предложения! Обожавам макове, толкова са нежни и ми беше много интересно да прочета за легендата :)
  Прегръдка и целувка, Кате, за прекрасната публикация!

  ОтговорИзтриване
 10. Вчера бях сред полета с макове. Красота и пълен релакс. А днес ми напълни очите с тези макове и ягоди. След сладкото от ягоди преминавам на суфле. Благодаря за рецептата, Кате!

  ОтговорИзтриване
 11. Много вдъхновяващо, Кате,
  приказна феерия в цвят и аромат червено...
  Поздравления за теб, хубава и усмихната нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 12. Страхотни майски вдъхновения и изкушения, Кате! Прекрасни снимки! Суфлето и при теб, и при Поли изглежда убедително добре! Все да си ми така вдъхновена :) Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 13. Ееее,Кате,да снимаш суфлета и гратени си е цяло предизвикателство,но ти си се справила страхотно,мила!И аз като сина ти бих го хапнала добре охладено!Пак е толкова свежо и пролетно при теб,великолепна компилация от кадри и сладости!Прегръдка!

  ОтговорИзтриване