Страници

Бърза хрупкави патешки гърди по пекински


Продукти:

1 бр (200 - 250 гр) патешки гърди
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. бяло вино
малка щипка от подправката 5 аромата


Продуктите се смесват и месото се овалва хубаво в тях. Месото се поставя с кожата нагоре, в някакъв съд, в който долната част да е в маринатата, а горната с кожата да остане без. Оставя в хладилник за няколко часа, за да може кожата да изсъхне. В тиган на средна степен се загрява 1 с.л. масло и месото се поставя с кожата надолу и се пече за между 5 и 8 минути до зачервяване. По време на печенето тиганът се разклаща, така че гърдите да се омазняват. Обръщат се и се пекат още за около 5-8 минути. Изваждат се и се оставят да си починат за 15 минути, след което се нарязват на тънки филийки. Ако парчето месо е много голямо може да се запече след пърженето за кратко в загрята на 200 градуса фурна.


3 коментара:

  1. Очаквах тематичната ти публикация, Кате,
    но за пореден път съм изненадана, впечатлена и очарована...
    С благодарност за удоволствието, на свой ред ще ти пожелая
    освен здрава, успешна и щастлива година на Кучето,
    още много вдъхновение и лично удовлетворение - Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, Кате! Взе ми ума с тази публикация.

    ОтговорИзтриване
  3. Боже, всичко това ли приготви...
    За мен - патешките гърди, моля:)

    ОтговорИзтриване