Страници

Здравословно и вкусно: Спаначени кюфтенца с киноа /Spinach Quinoa Meatballs


К
юфтенцата приготвих по тази рецепта, но с добавен спанак, като включих и друг вид сирене. Всъщност може да се импровизира, като се променят сиренето и се добавят друг вид зеленолистни. Кюфтенцата могат да се изпържат, по начинът, описан в рецептата, по която ги направих.



Спаначени кюфтенца с киноа 




Продукти:
400 гр пресен бейби спанак
1 ч.ч. киноа
2 с.л. твърдо сирене, използвам планинско Bergkäse (настъргано или нарязано на дребни кубчета)
1 яйце
2-3 с.л. галета
*сол


Приготвяне:

Киноата се измива с гореща вода през цедка. Отцежда се. Сварява се заедно с 3 ч.ч. вода за около 20 минути, докато поеме всичката течност и набъбне. Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.
Спанакът се почиства от дръжките, измива се добре. В тиган се загрява зехтин и спанакът се задушава, за кратко, само докато омекне.
Към охладената киноа се добавят останалите продукти, като солта се регулира, тъй като някои сирена са много солени и всичко се омесва добре. Сместа се оставя за около 10 минути. Оформят се средни по големина кюфтенца. Лесен начин е като в парче стреч фолио се изсипе от сместа и се увие във фолиото като топка, притиска се леко. Развива се и готовите кюфтенца се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Върху тях се поръсват по няколко капки зехтин и се пекат в предварително загрята фурна докато започнат да се оцветяват в златисто. Сервирайте топли.


Няма коментари:

Публикуване на коментар