Страници

Здравословно и вкусно: Замразени йогурт барчета / Frozen yogurt bars


Е
дно от най-желаните сладки изкушения през лятото са сладоледите. Аз не съм маниак по темата, но пък винаги бих намерила време за един качествен сладолед. Харесвам йогурт сладоледите, веган сладоледите, които обаче са наситени с кокосово мляко и плодове, а не с вода. Понякога приготвям такива вкъщи, колекцията за които събирам тук.
Последното ми откритие са тези Йогурт барчета, които съм убедена, че ще се харесат на повечето деца(не казвам всички, защото има деца, които не обичат ледени неща, други имат непоносимост към лактоза и т.н.) Но за любителите на сладоледа, този вариант определено ще допадне, още повече че е толкова лесен за направа. Приготвя се бързо, не изисква скъпи продукти, не изисква часове разбъркване или пък машини за сладолед. Лесно и просто, като детска игра, може да се приготви дори и от най-малките деца.
И понеже днес е един прекрасен празник, посветен на тези, които подслаждат нашият живот, дават ни смисъл и ни правят пълноценни, то нека подсладим и техният, но с нещо с което да не им вредим.




Замразени йогурт барчета



Продукти:
250 гр Йогурт
1 с.л. мед
плодове по избор( замразени или пресни)



Приготвяне:
Йогуртът се разбърква много добре с меда, докато се превърне в еднородна течна смес. Кутия, подходяща за фризер( от сладолед или др.) се застила с прозрачно фолио(стреч фолио) и сместа се изсипва в нея. Нивото да не е повече от 5-6 мм ( нещо като шоколад). Отгоре се разпределят плодовете и леко се притискат да потънат. Йогурта се замразява за около 2 часа, докато стегне напълно. Изважда се, фолиото се премахва. Нарязва се на парчета и форми по желание.

Импровизации:





Рецептата може да се изпълни с различни плодове. Може същите да се пасират и смесят с йогурта, така ще се получат цветни плодови йогурт барчета.
Сместа е подходяща за направа на сладолед, изсипва се в кутия с по-високо ниво, но вече трябва да се разбърква по време на замразяването през 20-30 минути, докато стегне напълно.
От тази смес могат да се направи сладолед на клечка, с подходящите форми. Също така и ледени бонбони, за които могат да се използват и формичките за лед. След замразяването им може да се полеят с разтопен шоколад.




💚Честит празник деца, бъдете здрави, бъдете щастливи, бъдете обичани и обичащи! 




1 коментар: