Н |
SO into FOOD може да разгледате или изтеглите тук.
Пица меню за двама
*Тъй като всеки има различен вкус, умишлено не давам точни количества на продуктите за гарниране. Съответно могат да бъдат заменени с други продукти по избор.Продукти
за тестото:
250 гр бяло брашно
250 гр пълнозърнесто брашно
2 с.л. зехтин
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
240 мл приятно топла вода
Плънка 1 (Пица салата):
Микс от зеленолистни салати и горски билки
Чери домати
Моцарела
Плънка 2 (Класическа пица):
Шунка
Шпек
Кашкавал(Гауда)
Моцарела
Риган
Зехтин
Домати
Плънка 3 (Пица с Нутела):
Нутела
Банани
Лешници
Бял шоколад
Шоколадови капки от млечен шоколад
Двата вида брашно се пресяват в купа и се разбъркват с маята и солта. Прави се кладенче, в което се добавя зехтина. Тестото се омесва, като постепенно се прибавя водата. Трябва да е меко и пухкаво. Оставя се в леко набрашнена купа, покрива се с влажна кърпа и втасва на топло, до удвояване на обема.
Изважда се, премесва се леко и се разделя на 6 равни топки. Всяка от тях се разточва върху набрашнен плот, желателно без точилка, а с натиск на ръцете или се тегли с ръце, като мекица. Дебелината да е не повече от 1 см.
*Вместо 6 бр., могат да се направят три по-големи пици, като след изпичане да се нарежат на парчета.
Всички подготвени основи се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се намазват леко със зехтин. Двете от тях се гарнират с доматен сос, нарязаните шпек и шунка, моцарела, настърган кашкавал и риган. Пиците се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат до готовност(за около 15 минути). Изваждат се и се гарнират.
За салатата: с нарязаните зеленолистни, домати и моцарела.
За десерта: с Нутела, гарнира се с кръгчета банан, нарязани лешници, бял шоколад и шоколадови капки от млечен шоколад.
Кате,
ОтговорИзтриванеКой не обича пица ? Интересна тема на списанието.Великолепни идеи.Правя пица и разнообразявам продуктите за гарниране и соса.Обичам сос от зеленолистни както и сос с диви билки и треви.Чудесни снимки и страхотно изпълнение.
Поздрави ! Весело лято !
Интересно е наистина в какви варианти се появява пицата, от класика до атрактивност, в различни форми, с различни плънки, определено има разнообразие. Ели, имаш ли Фейсбук? В страницата на списанието се споделя тема за следващият брой и който желае може да се включи с идеи. Твоите са интригуващи, а мисля, че ще е чудесно да споделиш твоя рецепта, стига разбира се да публикуваш и извън блога. Благодаря ти, Ели! Весело лято и на теб!
ИзтриванеКате,
Изтриванеот време на време и мен ме канят да участвам в списанието с идеи и рецепти.Така,че сигурно и това лято ще ме включат , надявам се.Но ще споделя моите идеи за приготвяне на пица и в блога, няма проблем и извън него.Имам много идеи и не съм от хората, които не издават рецепти.Напротив, не ги крия и на който му харесва идеята може да опита.Всеки от моят блог може да копира рецепта или снимка и да публикува където иска.Проблем за това няма.На никого не се сърдя.Всеки особено днес може да взаимства идеи, а и сам да твори в кухнята.Това е най - доброто.
Поздрави !
Прекрасна корица, Кате!
ОтговорИзтриванеИ чудесни пици!
Весело лято!
Нали, чак аз се впечатлих от себе си:))). Мария обаче има голям принос за това. Благодаря ти, Дани! Синьо и слънчево лято ти желая и аз!
ИзтриванеПоздравления, Кате, чудесни пици -
ОтговорИзтриванетвоите снимки и представяния са достойни за корица!
Сърдечни поздрави, вдъхновени и прекрасни летни дни!
Благодаря ти, Дианка! Вдъхновяващо лято ти желая и аз!
ИзтриванеСтрахотни предложения, Кате! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКрасиво.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
Изтриване