Страници

Горещо лято с Шоколадов шейк с Бейлис и сладолед


Н
якои от миналите дни бяха значително хладни и на моменти мислите ми отлитаха към уютът на декември, свързан с топлото одеяло, плетеният пуловер и горещият шоколад. Всъщност до скоро свързвах последното само със зимните месеци, но като се замисля, след като пием горещо кафе и чай през лятото, защо да не може и шоколад?
Има много рецепти, по които може да се приготви напитката, а тази, която споделям днес е съвкупност от любими продукти, съчетани по изключителен начин, гарантиращи един наистина впечатляващ вкус. Споделям и последното ми откритие "Шоколадов шейк с Бейлис и сладолед", който се приготвя много лесно и от доста време е хит в мрежата. Всъщност просто към готовата вече напитка се добавя топка сладолед, разбърква се и Enjoy!


Шоколадов шейк с Бейлис и сладолед


Рецептата съдържа алкохол и не е подходяща за бременни жени и малки деца!

Продукти:
2 с.л. кафява захар
2 с.л. натурално какао на прах
2 с.л. лешников крем(течен шоколад)
500 мл прясно мляко
75 шоколад(млечен или черен)
100 мл Baileys Original
Маршмелоу
сладкарска сметана
мини донъти
шоколад(бял, млечен, черен)
сладолед


Приготвяне:
Захарта, какаото, лешниковият крем и млякото се изсипват в касерола, разбъркват се добре и се загряват на котлон, без да завират. Към тях се добавя натрошеният на малки парчета шоколад и котлона се изключва. Разбърква се много добре, до разтопяване на шоколада, като отново се внимава да не завира. След като сместа се хомогенизира, касеролата се отстранява от котлона и към напитката се добавя Baileys Original. Разбърква се и се разпределя в две чаши. По желание може чашите предварително да се декорират с шоколад, като за целта той се разтопява на водна баня и с лъжичка се поливат ръбовете на чашите.

Към готовата напитка се добавя топка сладолед, декорира се по желание с разбита сметана, нарязан на ситно шоколад и понички.

Консумирайте отговорно!


2 коментара:

  1. Оооо, това определено е само за мен...и се радвам, че не спадам към изключените категории:))

    ОтговорИзтриване