Страници

Честита Нова 2019 година!


Новата година дойде, а вече и няколко дни от януари отлетяха като миг. Живота тече с пълна сила и пред нас са чисто нови 365 дни, които бихме искали да запълним със смисъл, красота и успехи. Позакъснях с тази публикация, но празничните и ваканционни дни са тези, които са отредени за семейството и близките и някак не ми се искаше да ги прекарам с часове пред компютъра. О, да имаше време, в началото на блога, когато за минути успявах да се отчета на всеки празник, но това наистина изисква доста енергия и отдаденост, а и има ли значение дали си го направил на момента или не, така или иначе всички трапези са били отдавна приготвени, подаръците избрани…Но пък съм от хората, които обичат да пазят спомените и моментите в снимки, та за това няма как да пропусна макар и късно да споделя празника у дома.



Благодаря ти 2018!
Старата година си отиде, а да си призная някак не ми се пускаше. Донесе ми толкова красиви моменти, изпълни толкова мечти и всички сме живи и здрави. Мисля, че тя допринесе за една добра основа, върху която надявам се следващите години да продължат да строят.


Добре дошла 2019!
Посрещнахме Новата 2019 година с радост и надежда, че ще запази, съхрани и умножи всичко прекрасно, което предишните години са ни дарили. Пожелахме си да сме живи, здрави, щастливи и вдъхновени през цялата година. Пожелавам го и на вас!


Като всеки празник и този си имаше вкусна част. Традиционна у дома на Нова година приготвям Солена палачинкова торта, Руска салата, Снежанка, Грис хайвер, Баклава и Торта или друг сладкиш. И тази не изневерих на традициите. Понякога сме приготвяли и различни основни ястия, но в следствие на разнообразието те почти винаги остават. Така, че преценихме, че няма нужда точно на този ден да прекаляваме и прекарваме часове пред печката, пък после да подхвърляме храна(харесваме пържолите топли:), а просто да си приготвим една разнообразна, красива празнична трапеза. Баницата с късмети оставихме за 1 ви януари. И така едновременно умерено, но и празнично и много вкусно посрещнахме Новата 2019 година.


Салати: Руска, Снежанка, Грис хайвер


Солена палачинкова торта


Хапки с фурми, синьо сирене и орехи

Баклава


Торта “Захер”


Сладък комплимент от мен, ръчно изработени Марципанови прасенца – късметче. В Австрия късметите на Нова година са прасенца, калинки, коминочистач детелинки, подкови, рибки, гъбки, като сувенири, като сладкиши, бонбони, декорации.


Новогодишна баница с късмети



Добре дошла 2019 година! Посрещаме те с радост, нека те изживеем с любов и да те изпратим с успехи! Честита Нова година! С пожелания за здраве, щастие и късмет за мен, за близките ми, за семейството ми, приятелите ми и всички вас!!!





 




5 коментара:

  1. Честита, здрава, щастлива и много успешна нека бъде Новата година за прекрасното ви семейство, Кате!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Хриси! Успешна да е и за вас, най-вече много здраве и щастие да даряват дните на 2019! Поздрави!

      Изтриване
  2. Честити именници и светли празнични дни, Кате,
    Впечатляващи са новите ти предложения и празнични идеи!
    Поздравления, много щастие и още кулинарно вдъхновение през 2019

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка! Успешна Нова 2019 година и за теб и семейството ти! Здраве, щастие и късмет през цялата година! Поздрави!

      Изтриване