Страници
Панцанела
Рецептата е от гостуването ми при Ели:Уверена в кухнята
Тази флорентинска салата е много популярна. Историята и датира от 16 век. Автентичната рецепта, както научих от уикипедия се базира на домати, хляб и лук. Както всяко традиционно ястие обаче и това се изменя според вкусовите предпочитания. Срещат се разновидности с моцарела, маслини, каперси, аншуа, пармезан, яйца, чушки... Вижте моето предложение:
Продукти:
2 филийки стар хляб
1 глава червен лук
1 домат
½ краставица
зехтин
сол
оцет
босилек
пармезан
Приготвяне:
Накиснете за ½ час хляба във вода. Изцедете го с ръце и направете на трохи.
Нарежете доматите и краставиците на кубчета, а лука на тънки полумесеци.
Разбъркайте с хляба. Овкусете със зехтин, сол и оцет.
Декорирайте с босилек. Поръсете с пармезан.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, страхотна гостенка си е избрала Ели!
ОтговорИзтриванеПознавам я лично, видяхме се на срещата в Стара Загора!
Един млад и усмихнат човек!
Предложението ти е чудесно!
Поздрави и хубава вечер!