понеделник, 20 февруари 2012 г.

Panzanella е panmolle / Панцанела


Рецептата е от гостуването ми при Ели:Уверена в кухнята
Тази флорентинска салата е много популярна. Историята и датира от 16 век. Автентичната рецепта, както научих от уикипедия се базира на домати, хляб и лук. Както всяко традиционно ястие обаче и това се изменя според вкусовите предпочитания. Срещат се разновидности с моцарела, маслини, каперси, аншуа, пармезан, яйца, чушки... Вижте моето предложение:





Продукти:
2 филийки стар хляб
1 глава червен лук
1 домат
½ краставица
зехтин
сол
оцет
босилек
пармезан

Приготвяне:
Накиснете за ½ час хляба във вода. Изцедете го с ръце и направете на трохи.
Нарежете доматите и краставиците на кубчета, а лука на тънки полумесеци.
Разбъркайте с хляба. Овкусете със зехтин, сол и оцет.
Декорирайте с босилек. Поръсете с пармезан.

1 коментар:

  1. Кате, страхотна гостенка си е избрала Ели!
    Познавам я лично, видяхме се на срещата в Стара Загора!
    Един млад и усмихнат човек!
    Предложението ти е чудесно!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване