понеделник, 20 февруари 2012 г.

Spaghetti alla carbonara / Спагети "Карбонара"


Рецептата е от предаването „Супер експрес” - Ютилисима. И част от менюто, с което гостувах при Ели:Уверена в кухнята



Продукти:
За всяка порция се използват 100 гр спагети.
400 гр спагети
300 гр пушен бекон
2 глави лук
200 мл готварска сметана
4 жълтъка
зехтин
150 гр пармезан
Босилек
Черен пипер
Сол



Приготвяне:
Спагетите се пускат във вряща подсолена вода и се варят за времето, указано на опаковката.
Беконът се нарязва на ивици, а лукът на жулиени и се запържват в зехтин, до златисто.
Прибавя се сметаната и се оставя на слаб огън, докато промени цвета си. Съда се отстранява от огъня, добавят се жълтъците и се разбърква енергично. Връща се на котлона и се готви се още 2 - 3 минути.
Ястието се посолява, поръсва с черен пипер и босилек.
Спагетите се слагат при соса и се разбъркват. При сервиране се поръсва с пармезан.



2 коментара:

  1. Страхотно
    Кандиии днес си фурия
    прегръдки мила

    ОтговорИзтриване
  2. О, любими и бързи спагети! :)Предпочитам определено Карбонара пред Болонезе, ама не отказвам и двете:) И с пармиджано, добре ще ми дойдат:)

    ОтговорИзтриване