Рецептата е от нашата, българска кухня, сигурна съм, че всички са правили такава манджичка, или поне са опитвали:). Понякога добавям и пържени патладжани.
Продукти:
1 кг чушки / червени или зелени /
1 кг домати
2 скилидки чесън
щипка захар
сол, на вкус
Приготвяне:
Цепнете чушките откъм върха с малко ножче.
Загрейте олио в тиган на котлон, около 1 см ниво.
Подредете чушките в тигана и поставете мрежа против пръскане или капак/ но е възможно капака да кондензира и да пръска повече/. Пържете на по-слаба степен.
Изпържете чушките от всички страни.
Извадете ги.
Отлейте малко от олиото и сложете в него обелените и нарязани на кубчета домати.
Добавете захарта и чесъна.
Варете до сгъстяване на соса, преди готовност посолете.
Сервирайте с чушките.
Катеее , докосна ми сърцето с тази вкусотия ! Малее как я обичам :) и с малко сиренце ..оххх ... ще се готви и това е ,ама чушки ,чушки като твоите и на Зиче нямааа .... Обаче ,в края на септември се прибирам за малко в Б-я и ще си наготвя като твоята вкусна манжда :) ! Целувки ,Катюш и хубава вечер :* !
ОтговорИзтриванеОбожавам ги! Кате, направо бях изключила за тези вкусотии! :)
ОтговорИзтриванеКате, точно на време пускаш тази рецепта. При последното ни ходене до една фермичка за зеленчуци, малко се престарахме с количествата и се чудя как да приготвям чушки, домати, патладжани и тиквички. Тази вечер обаче ще хапнем по твоята рецепта! Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеОООххх любимооооооо... така хубаво си ги поднесла и подредила че запреглъщах чак
ОтговорИзтриванеСилни прегръдки миличка!
Ох как го обичам това ястие, във всякаква форма и разновидност ми е едно от най- любимите!
ОтговорИзтриванеМного усмихната седмица Кате!
Много, много вкусно наистина! И в къщи са любими тези чушки - кога печени, кога пържени. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСупер си е нашата кухня.От тази по-българска и лятна няма...Е, има и други де, но тази слагам на първо място!Нашите зеленчуци са си най-вкусни!
ОтговорИзтриванеTenho uma receita parecida com a sua.
ОтговорИзтриванеNa minha receita os pimentões são recheados com arroz e carne moída... E há muito tempo eu não faço essa receita.
Fico feliz por estar te seguindo, na primeira vez que estive aqui não consegui.
Gosto muito do seu Blog, e da apresentação dos seus pratos... Sempre fico com “água na boca”.
Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Едно от любимите ми ястия, Кате. Много го обичам, а през лятото е просто неустоимо. Твоето буди неустоимо желание да си го грабне човек от монитора... :)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и лека вечер от мен!
Любимо ястие:) И аз понякога го правя с патладжан. Обожавам и двата варианта:)
ОтговорИзтриванеОх, леле, леле, точно това ми се хапва сега.
ОтговорИзтриванеИзглежда толкова вкусно, страхотно изпълнение на едно от най-любимите ми ястия.:))
Поздрави, Кате.:)))