Тази риба изпържих по начин, по който пържа почти всички риби, само, че разликата е в това, че е цяла. По този начин ни поднесоха риба в Родопите и ми хареса.
Продукти:
пъстърва - цели риби
сол
брашно - бяло+ царевично
олио, за пържене
Приготвяне:
Почистете рибата от люспите и вътрешностите.
Измийте добре.
Посолете я.
Може да направите леки прорези по кожата на рибата с малък нож.
В чиния смесете равни части царевично и бяло брашно.
Потопете рибата хубаво от всички страни в брашното.
Изпържете я в загрято олио, на средна Т на котлон, за да може да се изпържи добре без да прегаря.
Извадете върху салфетка да се отцеди от излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар