Дата на публикуване: 27.09.2012 г.
Дата на обновяване: 30.01.2017 г.
Традиционно ястие от българската кухня, приготвяно от яйца и чушки, обогатявано и с домати, но нали е миш-маш все пак:), всеки добавя каквото реши. Мама го приготвя с домати и чушки, а рецептата само с чушки научих от моят съпруг. Явно в различните краища на България се приготвя по различен начин:).
Продукти:
8 бр. червени чушки
4 яйца
бучка сирене - около 100гр
Количествата на продуктите са относителни, може да се променят.
Приготвяне:
Изпечете чушките и ги обелете. Нарежете ги на ивички.
Запържете ги добре в тиган с малко олио.
Добавете натрошеното сирене, разбъркайте.
Добавете яйцата и бъркайте до готовност.
Миш-маш не отказвам ,любимо ястие!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,че ме подсети ,Кате!
Сиренето го слагам след яйцата,за да не ми се стопи.
Поздрави!:)
Е хе,днес сме аналогични,Кате!
ОтговорИзтриванеМного го обичам и аз ,независимо със или без домати и лук.
Прекрасен ден!
Кате, чудесно ястие, което много обичам- цяло лято и есен, и зимата-тогава пък си спомням лятото..:)
ОтговорИзтриванеХубав ден и приятна вечер!
Много го обичам именно в този вариант. Научих го от моя съквартирантка в студентските години. Не устоях, гребнах си малко, Кате!. :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда, Кате!
ОтговорИзтриванеДа си призная и на мен така ми е любим - само с чушки, яйца и сирене.
Поздрави и пожелания за хубав ден :)
Катенце с едно тараторче, ще ми дойде много добре!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
И на мен ми е много любим :) Много точно си го казала "гениалните прости неща". А снимките са много, много апетитни! Поздрави от мен, с пожелания за прекрасна вечер!
ОтговорИзтриванеaz bez yaytsa pravya,peçeni çuşki oşte ot sega si vze mestoto vıv frizera ,ah,ah ,makar i da e sutrin oşte moga da izyam zaedno s çiniyata.
ОтговорИзтриванеПростичко, простичко, ама мнооого вкусничко! И се прави редовно!
ОтговорИзтриванеТова е любимия вариант на дъщерята, аз глагам и домати, без яйца и сирене! Който както го обича! Ако пък се случи и някоя люта чушка ...:)
Спокойна вечер!
Тази вечер на път за вкъщи вървя и си мисля- май цяло лято пропуснах да сготвя миш-маш.Голям пропуск.Ще поправя грешката си, особено след като и ти ни припомняш това вкусно ястие. И най-важното- в къщи го обичаме точно в твоя вариант- само със сирене и яйца, без домати и лук и подобни.
ОтговорИзтриванеЛека и спокойна вечер!