неделя, 23 юни 2013 г.

Тарт с кайсии и марципан


Една от рецептите от гостуването ми в "Споделено с Елти".
По идея от тук: www.zencancook.com
Взаимствах идеята за плънката, като за основа използвах бутер тесто.

Продукти:
1 бутер тесто на "Била"
около 10 бр. кайсии
филирани бадеми

125 гр хубаво краве масло
60 гр марципан Др йоткер
2 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. брашно
щипка сол
3/4 ч.ч. заквасена сметана



Приготвяне:
Поставете маслото в тенджера и го гответе на средна степен, докато започне да ухае приятно и започне да се оцветява в златисто. Внимавайте да не го прегорите! Отстранете от котлона и го оставете да се охлади.

Поставете в кухненски робот марципана, захарта и яйцата и ги пасирайте до гладкост.
Добавете пресятото брашно и солта и пасирайте отново.
Добавете охладеното масло и заквасената сметана и отново пасирайте до гладкост.

Застелете тава с хартия за печене и отгоре разстелете бутер тестото, като оставяте борд от всички страни.
Надупчете дъното с вилица на няколко места.
Излейте сместа върху бутер тестото и отгоре подредете разрязаните на две кайсии. Може със отрязаната страна нагоре или надолу.
Поръсете с филирани бадеми и изпечете за 1/2 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставете да се охлади на стайна температура и поднесете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар