Започвам с благодарностите към Тили, за това, че сподели тази вкусотия с нас! Ако не обичате зелен боб, то със сигурност след като опитате тази рецепта, ще сте му фен.
Всъщност идеята тук е просто да се панира, нещо, което хич не ми е идвало на ум, докато Тили не сподели с нас. И понеже аз съм фен на панираните ястия реших да пробвам и резултата е много вкусен.
А сега ще благодаря на Снежи, че ми напомни, че тази вкусотия бях гледала и при Ивана:). Така, че Ив, благодаря и на теб, мила!
Придружавам рецептата със снимки от едно красиво място, което посетихме отдавна - реката, каньонът и скалите край с. Ъглен. Със сигурност и през лятото е много приятно, но тогава страхът ми към разни влечуги, надделява:).
Зелен фасул пане
източник на рецептата: Да готвим с Тилия
Продукти:
зелен фасул
яйца
брашно
олио, за пържене
сол
Приготвяне:
Почистете зеленият фасул от "конците". Измийте го и го сварете до готовност в подсолена вода, на среден огън.
В зависимост от вида на зеленият боб времето за варене може да е между 20-40 минути. Не трябва да се разварява!
Извадете зеленият фасул и отцедете от водата.
Потопете в брашно всяка шушулка и потопете в разбитите с вилица и щипка сол яйца.
Изпържете в сгорещена мазнина.
Извадете шушулките да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия.
pone tuka kıdeto jiveya nyama reki,prekrasni snimki.
ОтговорИзтриванеA fasula go obiçam,az sled kato go potopya v braşno pırvo pırja ednata strana,kogato poçna da pırja drugata s vilitsa porısva s yaytseto .
Изглеждат като истински! И много апетитно- браво, Кате!
ОтговорИзтриванеПри Тили съм пропуснала тази вкусотия,но хубавото е че все пак не я пропуснах...:))))
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта,Кате!
Този боб е страхотени, а аз го правих още миналото лято , защото Ивана ме зариби:)Чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеКате, пренесох се там на брега и щъркелите ми бяха компания :)Рецептата е много хубава и аз съм я планувала. От Тили съм черпила идея за паниран бял боб, пак много вкусен. И тези "рибки" ще опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки! Хубав днешен ден!
Вкусно,хрупкаво-ама да има кой да го направи...
ОтговорИзтриванеХубава сряда,Катюшка!
Кате, така прекрасно ми подействаха тези снимки! Красота и спокойствие ... Как ми се иска да отида там и да си стоя сред зеленината! Сега имам още две точки в пожелателния списък - наистина да видим това място и да си хванем от тези "веган" рибки :)Поздравления за теб и Тили!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Кате, пак ухае на вкусно при теб. А като съчетаеш с разходка, думи нямам. Благодаря за подареното хубаво настроение.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Благодаря ти за поредната чудна виртуална разходка,мила!С теб обиколих много кътчета,страхотна си!А зелен боб обичам всякак,но виж в тази версия не съм го опитвала и приготвяла все още.Твоят е станал бижу!Прегръдка и ведра сряда!
ОтговорИзтриванеМного отдавна ми се хапва паниран зелен фасул, но само с мисълта за това оставам. Чудесно изглежда, Кате, скалите и реката също :)
ОтговорИзтриванеМила Кате!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че панираният зелен фасул ви е допаднал! Очаквах с нетърпение твоят вариант и естествено снимките! Прекрасни, са както всичко, което поднасяш!
Благодаря и за невероятната разходка! Красотата, която предаваш със снимките си винаги ми действа зареждащо!
Сърдечни прегръдки!
Тили, аз ти благодаря, че сподели и тази рецепта с нас, наистина е много вкусна! Прегръдка от мен!
ИзтриванеТвой ред беше да ме заведеш на разходка :) ! Ама чудно е там край реката и с панираните рибки :) ! И аз ги обичам и харесвам много ,Кате ! Баба ми ги приготвяше когато бях малка :) !
ОтговорИзтриванеЦелувки , Бонбон !
Кате, чудесни рибки си хванала в това прекрасно място :)
ОтговорИзтриванеТази рецепта я знам, но нещо все ме домързява!
Бих си отмъкнала с удоволствие от твоите !
Прегръдка!
Зелен боб обичам всякак но така паниран не съм опитвала ще поправя пропуска си.Чудесно изглежда.Благодаря за прекрасната разходка Катенце много красиви снимки.Прегръдки!
ОтговорИзтриванеMravillosos paisajes verdes y lindos rios yo quiero estar ahí...los fritos de judías están irresistible,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеМного вкусна разходка! Навсякъде тръгвам с теб да знаеш, знам, че ще бъда на хубаво място, ще има интересна история и накрая,...накрая нещо вкусно за хапване!
ОтговорИзтриванеБонбон, с теб никога не ми е скучно! Винаги ще бъда сита, погледът ми няма да остане празен, а душата ми ще се наслади на красота! :)
ОтговорИзтриванеLindíssimas fotos, excelente postagem :0)
ОтговорИзтриванеBeijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
О, разкош! Кате, последните две снимки идеално се допълват, да знаеш! :)))
ОтговорИзтриванеА паниран зелен фасул и ние много обичаме, но беше зор голям докато накарам моите капризи да опитат, а после ела, че ми трябваш. Само да имаме гости за мач и на пазара да има фасулче, все това е мезето за бирата. Аз ползвам само от този, с облите шушулки - разбирай, като солети дето е. :)) Става супер крехък деликатес! И една препоръка - опитай панирани солетки от морков(посолени и отцедени, както тиквички за пържене)! :)))
Прегръдки сърдечни!
Ще търся от този фасул и морковчета ще пробвам, Ирма, благодаря ти!
ИзтриванеЕй Бонбон и рецептата е интересна и вкусна, но снимките ти и красотите, които ни показваш са невероятни!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден ти желая и прегръдки :)
Страхотна комбинация си подбрала, Кате,
ОтговорИзтриванепрекрасна природа, чудесни снимки и много вкусна идея!
Все неща, които харесвам, много ми беше приятно,
благодаря за удоволствието на теб и Тилия!
Сърдечни поздрави,
слънчеви и усмихнати юнски дни, Диана
Кате, много хубава разходка и сладка хапка си ни приготвила!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Викаш да бързам натам, че и мен не ми понасят влечугите;))) Цялата тайфа ме бъзика по въпроса;)))
ОтговорИзтриванеИначе за панирания фасул- винаги и с удоволствие, но нямам нерви да го направя. Като се видим ще ми спретнеш ли?;)))Прегръдка, Бонбон!
Мъхче, за теб с удоволствие! :)
ИзтриванеИстината е че по този начин не съм го приготвяла фасулчето, но изглежда много апетитно Кате :)
ОтговорИзтриванеА снимките са толкова красиви .... къде е тази река?
Прегръдки и от мен:)
Реката е до с. Ъглен, намира се в близост до Луковит. прегръдка и от мен, Дани!
ИзтриванеАааа, страхотно предложение! Сигурна съм, че ще е много вкусно. Ще направя обезателно :)
ОтговорИзтриванеДосега съм панирала само зрял фасул с джодженче, но ще опитам и тази рецепта... с млечен сос, мммм :)
Отново прекрасни снимки, които за миг, докато четеш публикацията, те пренасят на приказни места.