Страници
Тарт с кайсии и марципан
Една от рецептите от гостуването ми в "Споделено с Елти".
По идея от тук: www.zencancook.com
Взаимствах идеята за плънката, като за основа използвах бутер тесто.
Продукти:
1 охладено бутер тесто
около 10 бр. кайсии
филирани бадеми
125 гр хубаво краве масло
60 гр бадемов марципан
2 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. брашно
щипка сол
3/4 ч.ч. заквасена сметана
Приготвяне:
Поставете маслото в тенджера и го гответе на средна степен, докато започне да ухае приятно и започне да се оцветява в златисто. Внимавайте да не го прегорите! Отстранете от котлона и го оставете да се охлади.
Поставете в кухненски робот марципана, захарта и яйцата и ги пасирайте до гладкост.
Добавете пресятото брашно и солта и пасирайте отново.
Добавете охладеното масло и заквасената сметана и отново пасирайте до гладкост.
Застелете тава с хартия за печене и отгоре разстелете бутер тестото, като оставяте борд от всички страни.
Надупчете дъното с вилица на няколко места.
Излейте сместа върху бутер тестото и отгоре подредете разрязаните на две кайсии. Може със отрязаната страна нагоре или надолу.
Поръсете с филирани бадеми и изпечете за 1/2 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставете да се охлади на стайна температура и поднесете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар