Есента не ме вдъхновява само за кулинарни подвизи в кухнята:), определено ми се иска да видя все повече и повече от този колорит! Красиво е много е красиво на вън. Дори, когато времето е мрачно, предпочитам да се разходя сред природата.
Днешната ни разходка е до един много красив и интересен парк. Въпреки, че ни валя и дъжд, че се измокрихме на моменти и че се изгубихме в лабиринта :) настроението както винаги беше прекрасно, дано го предам и на вас!
А за вкусните рецепти днес, Благодаря на Катето "Наслада с Катерина" и на Траянчето "Вълшебства в кухнята".
Пицитка
оформлението го видях при Траянчето.
Тесто:
брашно, около 1/2 кг
1 пакетче мая Др. Йоткер 7гр
1 ч.ч. хладка вода, не гореща!
щипка сол
щипка захар
3 с.л. олио
Плънка:
Доматен сос
Луканков колбас
Гъби
Бри
за поръсване: Ементал
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маята, солта и захарта и разбъркайте. Направете кладенче в средата и налейте водата и олиото. Замесете тесто.
Направете го на топка и го оставете да втасва в набрашнена купа, покрито с фолио и леко одеало.
Извадете го и го разточете на кръг, по-голям от тавата.
По края поставете плънката и завийте навътре. В средата остава празен кръг. В него може също поставете от плънката.
Нарежете завитите краища на парченца и ги обърнете, да се вижда плънката.
Поръсете с настърган Ементал.
Печете в тава, намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене, на 180 градуса, в предварително загрята фурна.
Домашен кетчуп
по рецепта на Катето „ Наслада с Катерина”
Продукти:
1 кг домати
1 глава червен лук,
2 скилидки чесън
смлян черен пипер
•В рецептата на Катето се използват и:
синапено семе
топчета бахар
пръчка канела
стрита печена суха чушка
Продукти, които се добавят след сваряването на кетчупа:
1/2 к.ч. кафява захар
30 мл ябълков оцет/ в рецептата на Катето е винен
1 ч.л. сол
Приготвяне:
Поставете доматите - нарязани на едро, лукът - нарязан на кубчета, пресованият чесън и черният пипер в тенджера, разбъркайте ги и ги поставете на котлона на силен огън докато сместа заври.
След като заври, намалете и оставете да се варят 45 минути, като разбърквате често.
Отстранете от котлона и пасирайте сместа.
След което претрийте през цедка.
Поставете сосът в тенджера и добавете захарта, оцета и солта.
Върнете на котлона и варете на среден огън между 10 - 20 минути, докато получите желаната гъстота.
Изсипете в бурканче и приберете в хладилник. Ако правите голямо количество, стерилизирайте бурканите за 5 минути, от момента на завиране.
Австрийски скулптурен парк - Грац
На около десетина км от Грац се намира един невероятен парк, разположен на 7 хка, с австрийски и международни скулптури.Експонатите наистина са уникални, а парка е впечатляващ.
В близост до парка се намира езеро, с къмпинг и заведения. Много е красиво, а на нас ни беше интересно да надзърнем и в къмпинга. Къщичките бяха толкова уютно направени, с малки кокетни градинки, чисто, поддържано и много красиво! Тъй като вече се свечеряваше, не успях да направя много снимки, но дано и от тези си личи атмосферата.
С пожелания за много усмивки през есента, слънчеви и топли дни, за повече разходки и много уютни и вкусни предложения от кухните!
Изпитани вкусотийки и разкошни снимки! Благодаря за доверието:) Хубав уикенд, Кате!
ОтговорИзтриванеКате, нямаш умора! Винаги да извира така от теб - и вкусно, и красиво, и добро. Сърдечни поздрави с благодарност за разходката! :)
ОтговорИзтриванеМного хубава разходка, КАте, но мен пицитката повече ме привлича :)
ОтговорИзтриванеПоздрави на теб и хубав есенен ден! (и дано се постопли, то си е зима направо)
този парк е наистина красив. Особено ми допаднаха макротата и близките кадри, разказват история.
ОтговорИзтриванеКате,как я правиш тази магия-хем да си в странство по тези красоти,хем да се вихриш в кухнята и сега като гледам снимките ми се иска моментално да придърпам пицитката!Преди много време бях харесала това оформление в руски сайт,но беше с плънка от сьомга,а аз не я обичам и се чудех с какво да я заменя,ето че с Траяна сте намерили решението,великолепно е станало!
ОтговорИзтриванеИ за кетчупа съм убедена,че е незаменим,щом ти си го направила!
Толкова уютни снимки,насладих им се доволно!
Прегръдка от мен,мило другарче!
Кате, чудесна разходка и чудесни снимки! Успя да разпръснеш хубаво настроение :) И вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав есенен ден!
Кате, страхотни снимки, а и не само те са чудесни- придружаващите ги рецепти са повече от изкушаващи. Прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеЧуден поглед към есента и прелестни кулинарни изпълнения, прегръдки!
ОтговорИзтриванеКате, създаваш прекрасно есенно настроение. А и идеята за пицитка много ми харесва, само като гледам снимките си представям колко мека, вкусна и ароматна е. Поздравления и хубав уйкенд!
ОтговорИзтриванеКатенцееее страхотни снимки,много ми харесаха.Много красив парк.А пицата си е вкусотийка,с удоволствие бих си хапнала парченце,разкошна е.
ОтговорИзтриванеЯ, преварила си ме с кетчупа на Катеринка! Но, ти си трудолюбиво и офръчно момиче, знам те аз! Затова и всичко ми харесва тук и редовно те наблюдавам, макар да не се издавам всеки път, но днес... хм! Знаеш ли какво ми причиняват тези твои снимки от Грац, a? ;) Ама тази седмица там ще е разкошно време, слънчево и познай кой ще му се порадва :)))
ОтговорИзтриванеПрегръщам те, мила и ти желая още по-вълнуващи почивни дни!
Ех, тази есен-вдъхновителка! Ти винаги намираш вдъхновение - по всяко време на годината! Прегръдки, Бонбон!
ОтговорИзтриванеСтрахотни фотоси, Кате! Стана ми едно такова есенно, уютно... Все по-умело използваш апарата! Вземам си парченце от Пицитката, много вкусна изглежда!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Ох, много красиви есенни снимки! Направо ми напълни душата.
ОтговорИзтриванеРазмечтах се. Искам да съм там, да седна на земята, да вдишвам от есенните аромати и само да съзерцавам тази красота.