Крем супа с Хокайдо
Продукти:
Няколко няколко резена тиква Хокайдо
2 картофа
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. вода
За сервиране:
крутони
Приготвяне:
Сварете тиквата и картофите нарязани на кубчета във водата, за около 20-30 минути.
Ако водата е много, отлейте. Прясното мляко допълнително ще разреди супата.
Пасирайте сместа и добавете прясното мляко.
Оставете за 5 минути на котлона.
Сервирайте с крутони.
Пълнена тиква с пилешко, гъби и сметана
По рецепта за пълнена тиква с пиле и сметана. Този път не съм правила плънката на етапи, а сложих всичко заедно да се готви.Продукти:
1 тиква
пилешко месо, нарязано на кубчета
няколко, нарязани печурки
1 глава лук, нарязан на полумесеци
сметана, готварска течна
Приготвяне:
Отрежете капаче от тиквата и отстранете семките.
Запържете месото в тиган с олио на котлон докато се запечата от всички страни.
Добавете лука и гъбите, гответе, докато омекнат и започнат да се оцветяват.
Налейте сметаната, разбъркайте и оставете за 1-2 минути на котлона.
Изсипете сместа в тиквата и затворете с капачето.
Поставете тиквата в тава, с малко вода и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.
Крем с тиква
Много вкусно и лесно тиквено кремче открих тук:www.phood-tales.com
Благодаря за рецептата! Аз внесох малки промени, като замених бялата захар с кафява и желирах сместа. Много е вкусно:).
Продукти:
1/2 тиква Хокайдо
Кафява захар на вкус
Прясно мляко, между 200 - 400 мл
1 пакетче Желатин / 7гр
50 мл вода, за разтваряне на желатина
За декорация – разтопен шоколад 70 %
Приготвяне:
Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете на резени.
Поставете я в тенджерка с малко вода, колкото да я покрие и я оставете да се вари под капак, на ниска степен на котлона.
Когато е готова я извадете да се отцеди от водата. След като се охлади добавете към нея захарта и я пасирайте. Добавяйте постепенно прясното мляко докато получите смес като за палачинки / или като боза:)/ . Няма значение колко мляко ще добавите, важно е да ви допадне на вкус. Желатинът така или иначе ще желира сместа без значение с каква консистенция е.
Измерете сместа – на 500 мл смес – е необходимо 1 пакетче желатин 7 гр.
Накиснете желатина в купа с 50 мл студена вода. Оставете го да набъбне. След това го поставете заедно с купата в съд с вода на котлон/ на водна баня/, да се разтопи напълно. Водата на водната баня не трябва да завира. Изсипете втечненият желатин при сместа и разбъркайте добре.
Изсипете в купички и оставете в хладилник за няколко часа да се желира.
Декорирайте с разтопен шоколад.
Красота! Спасибо!
ОтговорИзтриванеСтрашни рецепти! Чудесни снимки! Хубав празник, сладко момиче!
ОтговорИзтриванеНеуморима си, Кате,
ОтговорИзтриванемного ефектни и забавни предложения, ябълката в тесто също е чудесна.
Сърдечни поздрави и хубави празници!
Кате, признавам си че първо разгледах снимките и още от там се изкуших! Страшни вкусотии си направила :) Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеКате, наистина голямо забавление е паднало! И резултатът е чудесен! Поздравления!
ОтговорИзтриванеПоздравления със закъснение и за именника, на когото си направила хубавите ябълки в бутертесто :)
Весела празнична вечер!
Кате, къде ги намери тези чудати тикви... Страхотни предложения, дано мъникът е доволен.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Кате, голямо забавление е паднало! А всичко звучи много вкусно! Впечатлих се от черната тиква! И дървото на последната снимка!
ОтговорИзтриванепрегръдка мила, Кат!
Браво на вас!
ОтговорИзтриванеЕхааа, не знам дали е страшно при вас, но със сигурност е весело! Страхотни предложения, тематични и много забавни!
ОтговорИзтриванеЕдно кремче за мен ако може?
ОтговорИзтриванеХубави тиква сте направили, Кате!
Не зная дали са страшни, но изглеждат страшно вкусни Кате :)
ОтговорИзтриванеЧерната тиква е уникална! И ти си един уникат!
Прегръдки!
А, никак не са страшни... много красиви снимки и апетитни рецепти :)
ОтговорИзтриванеПълнената тиква изглежда уникално :)
Много е ефектна :)