suncokret od spinata
Аз не направих спаначена пита, а пица и понеже плънката на пицата е по-малка, оформянето стана малко по-различно.
Пица "Слънчоглед"
Продукти:
Тесто:
брашно, около 1/2 кг
1 пакетче мая (7гр)
1 ч.ч. хладка вода, не гореща!
щипка сол
щипка захар
3 с.л. олио
Плънка:
Доматен сос
Колбас, Шунка
Ементал, Кашкавал
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маята, солта и захарта и разбъркайте. Направете кладенче в средата и налейте водата и олиото. Замесете тесто.
Направете го на топка и го оставете да втасва в набрашнена купа, покрито с фолио и леко одеяло.
Извадете го и го разделете на две равни части. Разточете всяка на кръг с по-малък или с големината на тавата.
• Желателно е да работите върху хартия за печене, за да може след оформянето да преместите лесно пицата.
Поставете в средата на едната кора плънка от доматен сос, колбас и Ементал, по края също.
Покрийте с другата кора и в центъра поставете една купа, да покрива мястото с плънката и притиснете.
В краищата притиснете с вилица и започнете да ги режете на парченца и ги обърнете, да се вижда плънката.
Отстранете купата. И декорирайте с маково семе, слънчогледови семки или царевица.
Печете в тава, намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене, на 180 градуса, в предварително загрята фурна.
Интересно и вкусно!
ОтговорИзтриванеКате,винаги се радвам на пътеписите ти,толкова увлекателни и със страхотни снимки!
ОтговорИзтриванепосещавам места,които иначе няма да видя !!!
Благодаря ти!!!
Пицата е страхотно начало на деня ми!
прегръдки
Благодаря за хубавата разходка! Обаче аз нали съм си Зорница Пица, пицата я грабвам цяла и изчезвам в някое скътано ъгълче да си я хапна! Много е хубава!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав, Кате!