Идеята е популярна в интернет и може успешно да се приложи и на други плодове с други плънки.
Ябълки в бутер тесто
Рецептата е адаптирана от: travelingtogether.wordpress.com
Направих леки изменения само в плънката на ябълката вместо карамел сложих сушени плодове.
Продукти:
1 прясно бутер тесто
Ябълки
Канела
Кафява захар
Сушени плодове
1 жълтък
Приготвяне:
Обелете ябълките и отрежете капачета, след което издълбайте семенниците.
В купа смесете канелата с кафявата захар и потопете ябълките хубаво от всички страни, включително и вътре.
Напълнете ги със сушени плодове.
Поставете капачетата.
Нарежете бутер тестото на ленти и увийте добре около всяка ябълка. Отгоре поставете дръжката на ябълката и листа, изрязани от бутер тесто.
Намажете с разбит жълтък.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене. Покрийте ги с алуминиево фолио или хартия за печене, но без да докосват ябълките! И приберете в хладилник за ½ час.
Загрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата с покритите ябълки на по-ниска решетка.
След 20 минути отстранете хартията/фолиото/ и печете още 20 минути, до зачервяване.
Честит ти именник,Кате!
ОтговорИзтриванеПрекрасен десерт отново,толкова прецизно си увила и декорирала ябълките,комплименти!
Слънчева сряда с много усмивки!
Разкошни са, Кате! Да ви е жив и здрав именникът!
ОтговорИзтриванеКате, като бижута са, изящни си ги сътворила! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея!
Да ти е жив и здрав именникът и да се радва на безбрежно щастие.
Хубав ден, Катенце!
При всички положения ще се възползвам от тази рецепта,Катенце!Шедьовър!
ОтговорИзтриванеРазкошни са ябълките, Кате.Прекрасен десерт. Да ви е жив и здрав именникът!Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са и ябълките, и снимките, Кате! Изкуши ме и май е време да ги направя. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеКате, чудесни, много красиви и майсторски направени ябълки!
ОтговорИзтриванеДа ви е жив и здрав именникът и с радост да си носи името!
Delícia... agradável aos olhos também!!!!
ОтговорИзтриване¸.•°✿✿°•.¸
░Ӈ░ƛ░Ƥ░Ƥ░Ƴ░
░Ӈ░ƛ░L░L░O░W░E░E░N░
¸.•°✿✿°•.¸
Да е жив и здрав Димитър Катенце!
ОтговорИзтриванеМалко позакъснял поздрав но от сърце миличка :)
Ябълките са чудесни, майсторска изработка с тези листенца :) и какъв приятен загар, направо са като изрисувани!
Не съм ги правила още тази година и ме изкушаваш още утре да се занимая с това, но ще поизчакам да се съберем у дома всички, та тогава. Разкошни са ти станали бутер ябълките и ми се струва, че понадушвам аромата им вече :)
ОтговорИзтриванеДа ти е жив и здрав именника, Кате! Много късмет и щастие му желая!
Много красиви, а не се съмнявам и във вкуса им. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви и за пожеланията и за комплиментите! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеРазкош! Красиво и идейно :) Много ми хареса и ще опитам :)
ОтговорИзтриване