Страници
Свински ребърца с карамелизиран лук
Не знам защо но като видя рецепта за ребърца, много се изкушавам:)Така стана и с предложението на Мина . Въпреки, че съм пробвала доста рецепти и всичките все сполучливи, не можах да устоя и на тази. Мина, благодаря ти за рецептата!
Ето ги и при мен с леки изменения:
продукти:
600 гр свински ребърца
4 големи глави лук, нарязан на полумесеци
2 с. л. олио
1-2 ч.л. соев сос Кикоман зелена капачка
смлян черен пипер
сол
2 с.л. краве масло
1 с.л. мед
2 ч.л. светъл балсамов оцет
100 мл червено вино
приготвяне:
Измийте и подсушете ребърцата. Може да ги нарежете, а може и да ги оставите цели/няколко ребърца заедно/.
Поръсете ги със соевият сос и пипера от всички страни.
Загрейте тиган с олиото и сложете ребърцата да се запържат по 2 минути от всяка страна.
Извадете ребърцата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Хартията трябва да е по-голяма от тавата.
В тигана от пържените ребърца добавете 2 с.л краве масло, добавете и нарязаният на полумесеци лук.
Оставете го да се задуши, докато остане на мазнина.
Добавете меда и балсамовия оцет и оставете за 2-3 минути, да се карамелизира.
Подправете лукът със сол и черен пипер и го изсипете върху ребърцата.
В същият тиган, налейте виното и го оставете да кипне. Полейте с виното ребърцата и лука.
Покрийте с втори лист хартия и завийте заедно краищата на двете хартии.
Поставете тавата във фурната на 180 градуса, за около 1 ½ час да се изпекат. При поднасяне разрежете хартията. Чудесна гарнитура към тях са задушени зеленчуци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Канди, идвам. Виното е от мен :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Кате, много апетитни!
ОтговорИзтриванеКате, и аз си записах тези ребърца, когато ги видях при Мина, но аз не сколасах да ги направя. Сега ти отново ме изкушаваш - да видим дали ще им дойде ред в почивните дни. А снимките ти са просто прекрасни - уютна късна есен!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Кате и чудесни есенни дни!
Мина е изкушила теб, а ти изкуши мен! Бягам за ребърца :) Супер изглеждат! Вили
ОтговорИзтриванеОх, ох, какви снимки... Изкушаваш ме по време на пости :)
ОтговорИзтриванеХубав ден, Слънчевко!
Сочни, точни! Имаше такава реклама:) Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеКате, страхотни са, много сочни и със сигурност вкусни, а снимките ти са чудесни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, чудесни са се получили! И вегетарианец ще изкушиш с това блюдо. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнат ден от мен! :)
Много вкусно изглеждат, Кате! И аз обичам свински ребърца :)!
ОтговорИзтриванеЕсенните снимки са прекрасни!
Целувки, Бонбон! Хубав уикенд!
Идеални ребра,Кате!Пък така да обичам карамелизиран лук,вълшебни си ги направила,комплименти!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеИ аз бих се изкушила като виждам каква вкусна храна ни показваш отново, Бонбон! Усмивки!
ОтговорИзтриванеИ аз много обичам....Твоите са станали супер....
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Кате!
uffffff...que rica comida de otoño me encantaría probarlo todo tiene que estar buenísimo,abrazos.
ОтговорИзтриванеКате и ти не устоя на тия ребърца!Чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеХубава петъчна вечер!
Много апетитни, Кате! Прекрасен уикенд! :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Кате, много апетитни и примамливи, много сочни и със сигурност вкусни.Прекрасен уикенд ти желая,бонбонче!
ОтговорИзтриване