Рецептата видях при Рони и сега в сезона на пресният лапад, нямаше как да пропусна да я направя. Малко съм поизменила продуктите, но такива имах налични в къщи. Рони, благодаря ти за всички вкусни рецепти, които споделяш с нас!
Източник на рецептата: thegingercookies.blogspot.com
Продукти:
10 листа пресен лапад
3-4 стръка зелен лук
1 морков
черен пипер
хималайска сол на вкус
3 с. л. домати от консерва
2-3 стръкчета пресен джоджен
пресен магданоз
шепа фиде
пресен лимонов сок,за поднасяне
Почистете и измийте лапада, джоджена, лука, магданоза и моркова.
Нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджера.
Налейте вода и оставете всичко на котлона да кипне, гответе с капак, докато зеленчуците омекнат.
Към края на варенето им, прибавете доматите и фидето.
След около 10-15 минути, отстранете супата от котлона и я овкусете с черният пипер и солта.
Поднесете с лимонов сок.
Кате, днес ме на един източник.От теб супата, от мен десерчето, а от Рони рецептите :).
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Ах, как обичам такива супи, страхотно изглежда! Кате, снощи правих онази разядка /турската, че и забравих името/, с едни домашни хлебчета, бяха гвоздея на вечерта, приказна е на вкус! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСупер, Павлинка и на нас много ни хареса:) Прегръдка и от мен!
ИзтриванеЧудна е, Кате!! не съм фен на супите - но твоята е неустоима и много свежо и стилно поднесена!!
ОтговорИзтриванеХубава седмица от мен :)
Кате, и агнешкото бих заменила за една подобна порция свежест. :) Чудесна е!
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели празници!
Много обичам такива супички, Кате! Съблазняваш... :)
ОтговорИзтриванеЩе си направя, няма само да гледам и се облизвам на твоята!
Прегръдка от мен :)
Любима супа! Поздрави и весел празник!
ОтговорИзтриванеЧудна супичка, от тези дето с аромата си събират цялата фамилия на масата. Поздрави Кате.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че супичката ви се услади:), блогът на Рони е източник на все вкусни рецепти. Прегръдки от мен!
ОтговорИзтриване