петък, 12 декември 2014 г.

Коледен пост ден 28: Чеснови картофки


Това всъщност са картофки на фурна, наподобяващи картофи ветрило, или пък картофи по гръцки на фурна, но ги нарязах по различен начин, по който по принцип се режат едни вкусни хлебчета. Овкусих ги с чесън, зехтин, риган, черен пипер и сол, но може да се добавят различни подправки по желание. Могат да се добавят и резени масло, кашкавал и различни сирена и зеленчуци.



Продукти:
картофи
зехтин
чесън
сол
сух риган
черен пипер




Приготвяне:
Ако картофите са пресни може да не се белят, иначе ги обелете.
Нарежете ги на квадратчета, но не до долу.
Вкарайте нож във всеки процеп и полейте със зехтин. / така е по-удобно да се налее зехтин в процепите.
Пресовайте чесън и хубаво намажете картофите с него.
Посолете и поръсете с подправките.
Поставете картофите в тавичка с хартия за печене и ги изпечете на 200 градуса до готовност.



7 коментара:

  1. Много вкусно предложение- изчистено и ароматно.
    Добре, че са постите, за да обърнем внимание на "простичките", но много вкусни храни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама, че накипрен картоф, Кате! Супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Почитател съм на простичките, изчистени от излишества рецепти, Кате.Чудни картофки !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Много семпло и в същото време мнооого вкусно. Поздравления за прекрасната идея, Кате! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Това бих си хапнала с удоволствие, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Много обичам такива ароматни и вкусни картофки, Кате, чудни са. :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, интересно си го оформила този вкусен и ароматен картоф!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване