неделя, 14 декември 2014 г.

Коледен пост ден 30: Зеленчуково пюре с чипс от сурими рулца


Сурими чипс може да си направите по много начини, на фурна, на тиган, с различно нарязване на рулцата... Чипса е много вкусен и може да се поднесе самостоятелно или към пюре, крем супа и др.
Показвам моят вариант, с който гарнирах пюре от зеленчуци.





Зеленчуково пюре

Продукти:
2-3 картофа
1 морков
1/2 пащърнак
1/2 глава лук
сол
черен пипер

Приготвяне:
Сварете зеленчуците и ги пасирайте с част от бульона, в зависимост от желаната гъстота. Посолете и подправете с черен пипер.

Чипс от сурими рулца

Продукти:
замразени рулца от раци сурими
1 скилидка чесън
копър
зехтин

Приготвяне:
Измийте за кратко рулцата с гореща вода.
Нарежете ги на тънки филийки, надлъжно.
Загрейте малко зехтин в тиган на котлон и изпържете нарязаните рулца от двете страни.
В края на пърженето добавете скилидки чесън в тигана.
Извадете чипса върху хартия да се отцеди от мазнината и поръсете със ситно нарязан копър.
Поднесете пюрето с чипс.


5 коментара:

  1. Много оригинално, изкушаващо и ефектно предложение, Кате,
    поредната рецепта в Кулинарния наръчник за пости...
    Благодаря ти, поздрави за теб и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, само ти можеш да направиш незабравимо едно зеленчуково пюре!

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми чипса от рачешките рулца, Кате.Поредното ти вкусно и красиво постно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Винаги в трудност се раждат уникални неща...Колкото си по-ограничен,толкова си по-креативен...Тези пости са катализатор на нови и интересни рецепти.Поздрави,Кате!

    ОтговорИзтриване