неделя, 11 януари 2015 г.

Пастет от пилешки дробчета


Домашният пастет е нещо много, много вкусно:). Освен това се прави бързо и лесно. Може да се направи от дробчета/ пилешки, телешки, свински, а също може да се добави и месо/. Рецептата, която споделям днес е за пастет от пилешки дробчета. Подправките и зеленчуците също могат да се променят, добавят, обогатяват. Най-често срещаните подправки за пастет от пилешки дробчета са мащерка и черен пипер.




Продукти:
1 пакет пилешки дробчета, около 1 кг
сол
черен пипер
суха мащерка
краве масло, около половин пакетче / 60 гр
1 глава лук
1 морков


Приготвяне:
Почистете и измийте дробчетата. Сварете ги в тенджера с вода и сол.
Загрейте олио в тиган и добавете нарязаният на ситно лук и настърган морков.
Оставете ги да се задушат до омекване.
Сложете в блендер задушените зеленчуци и дробчетата, добавете черен пипер и 1-2 с.л. от бульона, в който сте варили дробчетата.
Пасирайте до хомогенност.
Изсипете сместа в бурканчета.


Разтопете маслото в микровълнова или в малък тиган на котлон.
Добавете мащерката и черен пипер. Разбъркайте и разпределете маслото върху пастета.
Затворете бурканчетата и ги съхранявайте в хладилник. Предполагам, че 4-5 дни могат да издържат, а ако са херметизирани, може би и повече.




5 коментара:

  1. Изглежда вкусно. Скоро правих, но без морков и с праз. Предполагам, че твоят също е много вкусен. Другия път ще пробвам по твоята рецепта.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами, че с различни зеленчуци става, каквото прецениш, че се връзва на дробчетата. Може и пащърнак и целина, просто нямах в момента. То това са сварени пасирани дробчета в крайна сметка:))). Но пък си е вкусно, дори бих казала, че си е гурме:)! :))) Прегръдки, Габи!

      Изтриване
  2. Съблазън......Ще направя и аз,..задължително!
    Прегръдки,Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Не може да се сравни по никакъв начин домашно приготвеният с този в магазина. Снимките ти са все по-апетитни и добри. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване